keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan?

1 Kuinka rohkenee kukaan teistä, jolla on riita-asia toisen kanssa, käydä oikeutta vääräin edessä? Miksei pyhien edessä?
2 Vai ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan? Ja jos te tuomitsette maailman, niin ettekö kelpaa ratkaisemaan aivan vähäpätöisiä asioita?
3 Ettekö tiedä, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä, emmekö sitten maallisia asioita?
1. Kor. 6:1-3

Me tulemme tuomitsemaan maailman ja maailmalliset uskovat.
Millä perusteella me tuomitsemme - rakkauden lain mutu-tuntumallako?

31 Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle yhdessä tämän (silloisen ja nykyisen) sukupolven miesten kanssa ja tuleva heille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä (Jeesus) on enempi kuin Salomo.
32 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä (Jeesus) on enempi kuin Joonas.
Luuk. 11:31-32

31. Etelän kuningatar on nouseva tuomiolla tämän sukupolven ihmisten kanssa ja syyttävä heitä, sillä hän tuli maan toiselta puolelta, että kuulisi Shlimon’n viisauden, ja katso, tässä on enemmän kuin Shlimon.
32. Niiniveläiset miehet nousevat tuomiolla tämän sukupolven kanssa, ja syyttävä sitä, sillä he kääntyivät Joonan’n julistuksen kautta, ja katso, tässä on enemmän kuin Joonan. (aramea)

Etelän kuningatar ja Niiniven miehet olivat pakanoita, jotka kääntyivät. He tulevat tuomitsemaan myös meitä. Me tulemme tuomitsemaan toinen toisiamme käyttäen luotilankana Jumalan lakia. Meidän täytyy tuntea Jumalan vanhurskaat säädökset. Kuuliaisuus on käännetty uskovien suussa lakihenkisyydeksi. Meidän ajassamme katumattomalle julistetaan synnit anteeksi ilman suun tunnustusta pelkän kädennoston perusteella. Vain harvoin seurakunnassa nuhdellaan ja tuomitaan veljien ja sisarten syntejä ettei kukaan vain loukkaantuisi. Se, mikä ennen oli musta-valkoista on muuttunut harmaaksi massaksi, jossa jokainen tekee sitä, mikä hänen omasta mielestään on oikein. Tämän 'rakkauden' seurauksena synti saa rehottaa vapaasti ja loppujen lopksi kaikki loukkaantuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti