sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme

19 Ja tämä on Johanneksen todistus, kun juutalaiset lähettivät hänen luoksensa Jerusalemista pappeja ja leeviläisiä kysymään häneltä: "Kuka sinä olet?"
20 Ja hän tunnusti eikä kieltänyt; ja hän tunnusti: "Minä en ole Kristus".
21 Ja he kysyivät häneltä: "Mikä sitten? Oletko sinä Elias?" Hän sanoi: "En ole". "Se profeettako olet?" Hän vastasi: "En".
22 Niin he sanoivat hänelle: "Kuka olet, että voisimme antaa vastauksen niille, jotka meidät lähettivät? Mitä sanot itsestäsi?"
Joh. 1:19-22



Sana "Kristus" ei ole titteli eikä erisnimi, vaan adjektiivi, joka vastaa kysymykseen "minkälainen?" . Vastaus on; "voideltu"
VT:ssa papit, kuninkaat ja profeetat olivat voideltuja. He olivat siis "kristuksia". 

Johannes Kastajasta sanotaan, että "hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta" (Luuk. 1:15). Johanneskin oli siis "kristus" eli voideltu.
 
20 And he confessed, and denied not; but confessed, I am not the Christ (5547). (KJV)

"En ole SE voideltu."

Johannes Kastaja oli voideltu, mutta ei Se voideltu, HaMashiyach.

Sana "voitelu", kreikaksi chrisma (5545), esiintyy UT:ssa vain kolme kertaa. Jakeet:

1Joh. 2:20
1Joh. 2:27 

Sana "antikristus", kreikaksi antichristos (500), esiintyy UT:ssa ainoastaan viisi kertaa:

1Joh. 2:18
1Joh. 2:22
1Joh. 4:3
2Joh. 1:7

Onko "laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi" sama kuin "antikristus"???

18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika (hora 5610). Ja niinkuin te olette kuulleet, että ANTIKRISTUS tulee, niin onkin nyt MONTA ANTIKRISTUSTA ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika (hora 5610).
19 Meistä HE ovat lähteneet, mutta HE eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos HE olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin HE olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta HEISSÄ oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.

20 Teillä on VOITELU PYHÄLTÄ, ja kaikilla teillä on tieto (teillä on kaikki tieto)
21 En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.
22 Kuka on valhettelija, ellei SE, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus  Se Voideltu? HÄN on ANTIKRISTUS, SE, joka kieltää Isän ja Pojan.
23 Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.
24 Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä.
25 Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä.
26 TÄMÄN minä olen kirjoittanut teille NIISTÄ, JOTKA TEITÄ EKSYTTÄVÄT.

27 Mutta te - teissä pysyy SE VOITELU, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin SE on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.
28 Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.
29 Jos tiedätte, että hän on vanhurskas, niin te ymmärrätte, että myös jokainen, joka vanhurskauden tekee, on hänestä syntynyt.
1Joh. 2:18-29

1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta VÄÄRÄÄ PROFEETTAA on lähtenyt maailmaan.
2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa (homologeo 3670) Jeesuksen Kristukseksi (=se lihaksi tullut voideltu), lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta (homologeo 3670) Jeesusta (lihaan tulleksi), ei ole Jumalasta; se on ANTIKRISTUKSEN HENKI, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

Homologeo sanoista homou (3674), "yhdessä"
ja logos (3056), "puhe, sana"
eli "yhtyä sanaan", tunnustaa, olla samaa mieltä

Näin hänen vanhempansa sanoivat, koska pelkäsivät juutalaisia. Sillä juutalaiset olivat jo sopineet keskenään, että se, joka tunnusti (homologeo 3670) hänet Kristukseksi, oli erotettava synagoogasta.
Joh. 9:22

Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet (homologeo), etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi.
Joh. 12:42

Jeesuksen voi kieltää teoillaan, vaikka suu tunnustaisikin hänet Herraksi (Tiit. 1:16).
Jeesushan sanoi: "Seuraa minua". 
Jos uskovan elämän valinnat ja teot eivät todista, on huulten höpinä pelkkää ulkokultaisuutta.

Jeesusta sanotaan "Jumalan Sanaksi", sillä hän toteutti 100% Jumalan sanaa puheissa ja teoissa.
"Sana tulee lihaksi" myös meissä kun puhumme ja teemme Sanan mukaisesti. 
Jumalan sana on sama kuin Jumalan, Jahven, Isän tahto. 
Jumalan sana on puhdas Totuus.
Jumalan sana on hengen miekka.
Jumalan sana on se luotilanka, jonka perusteella meitä tullaan tuomitsemaan

4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet HEIDÄT; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin SE joka on maailmassa.
5 HE OVAT MAAILMASTA; sentähden HE puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä.
6 Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä; joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja EKSYTYKSEN HENGEN.
1Joh. 4:1-6

6 Ja tämä on rakkaus, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan. Tämä on käsky, että teidän, niinkuin olette alusta kuulleet, tulee siinä vaeltaa.
7 Sillä monta villitsijää EKSYTTÄJÄÄ on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta (homologeo 3670) Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva (lihaan tulleeksi voidelluksi); tämä tämmöinen on villitsijä EKSYTTÄJÄ ja ANTIKRISTUS.
8 Ottakaa vaari itsestänne, ettette menetä sitä, minkä me olemme työllämme aikaansaaneet, vaan että saatte täyden palkan.
9 Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.
10 Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi;
11 sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa. 
2Joh. 1:6-11

ANTIKRISTUS :

- antivoideltu
- jo Johanneksen aikana oli useita antikristuksia (1Joh. 2:18)
- he lähtivät "meistä"; "heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme" (1Joh.2:19)
- eivät tunnusta Jeesuksen olevan Se voideltu, joka toteutti Jumalan sanaa (1Joh.2:22, 2Joh. 1:7)
- koska he kieltävät Pojan, heillä ei ole Isääkään (1Joh.2:22-23)
- on eksyttäjä ja väärä profeetta, eli väärän hengen äänitorvi (1Joh. 4:1)
- maailma (kosmos 2889) kuulee/kuuntelee heitä (1Joh. 4:5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti