"Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii, kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa ja pyrkien säilyttämään HENGEN YHTEYDEN rauhan yhdyssiteellä: YKSI RUUMIS ja YKSI HENKI, niinkuin te olette KUTSUTUKIN yhteen ja samaan toivoon, jonka te KUTSUMUKSESSANNE saitte; yksi (Raamatun ilmoituksen mukainen) Herra, yksi (Raamatun ilmoituksen mukainen) usko, yksi (Raamatun ilmoituksen mukainen) kaste; yksi (Raamatun ilmoituksen mukainen) Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa." Ef.4:1-6
###
Ei siis lukumäärältään yksi kaste, vaan yhdenlainen, Raamatussa ilmoitettu kaste. Jumala ei tunnusta muunlaisia kasteita, vaikka toimitus olisi miten kaunis.
Hengen yhteys voi olla ainoastaan niiden välillä, jotka ovat Jumalan Hengestä syntyneet, sitä sanotaan ekkleesiaksi. Se on kreikankielinen sana ja tarkoittaa (maailmasta) uloskutsuttujen kokoontumista. Jumala kutsuu yksilöihmistä pelastukseen, joka tarkoittaa saamaan syntinsä anteeksi Jeesuksen ristin veren sovituksen perusteella.
Voidakseen ymmärtää tarvitsevansa Jeesusta syntien sovittajaksi, täytyy ihmisen ensin tulla synnintuntoon. Jumala kutsuu uudestisyntyneen erottautumaan saatanan vallassa olevasta maailmasta ja ojentautumaan yhdessä muiden Hengestä syntyneiden kanssa Raamatun Sanan mukaan. Se ei tapahdu omasta voimasta, vaan Jumalan antaman mielenmuutoksen sekä oman tahdon kautta.
###
"Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." 2. Kor. 5:17
###
Uskonto on elävän uskon vastakohta. Uskonto on opeteltuja muotomenoja ja siihen käytettävää rekvisiittaa.
Papin virka ei edellytä uudestisyntymistä, vaan todella monet papit ovat lukeneet itsensä papiksi, heissä ei ole Jumalan Henkeä. Toisin sanoen, heidän saarnansa eivät ole Jumalan Hengen ilmoitusta, vaan teologisia luentoja. Niissä on inhimillinen, ei raamatullinen näkökulma.
Pelastava usko ei tarvitse kirkkokoneistoa. Pelastuksen tie peittyy siellä uskonnollisuuden sekä turhien sakramenttien taakse ja ahdasta porttia on vaikeaa löytää kirkoista.
Eri uskontojen välistä yhteyttä sanotaan ekumeniaksi. Ekumenia tulee kreikan sanasta oikoumene, joka tarkoittaa 'asuttua maanpiiriä'; maailmaa. Se on siis maailmanuskonto. Siinä eri kirkot ja uskonnot tunnustavat toinen toisensa veljiksi ja sisariksi ja samalla he myös tunnustavat toinen toisensa opit oikeiksi. He ovat yhteisestä sopimuksesta yhteistyössä ja sitä kutsutaan myös yhteiskristillisyydeksi. Se tunnustaa epäraamatullisia oppeja, kuten lapsikaste, ikonit ja marianpalvonta.
Kirkkojen maailmanneuvoston tarkoitus on yhdistää maailman (ekumenia) uskonnot; 'kristityt' yhdessä hindujen, muslimien ja luonnonuskontojen kanssa samaan ekumeniaan, jonka tavoitteena on maailmanrauha kaikille yhteisen, suvaitsevan maailmanuskonnon kautta. Kaikki tähtää antikristillisen paavin johtaman antikristillisen maailmankirkon nousuun, joka tapahtuu ennen Jeesuksen toista tulemusta. Kyseessä on siis saatanan mestaroima valhekirkko. Jumala kutsuu omiaan ulos ekumeniasta ja yhdistymään ekkleesiaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkkojen_maailmanneuvosto
Mielenkiintoista on, että uskonnolliset johtajat pitävät jo muslimeja veljinään ja sisarinaan, toisin sanoen palvelevat samaa jumalaa (niinkuin he uudestisyntymättöminä tekevätkin). Viime aikoina on käyty paljon sovittelevia keskusteluja 'kristillisten' kirkkojen ja islamin välillä ja jopa kirkkorakennuksia on tarjottu islamin käyttöön.
Suomen ekumeenisen neuvoston sivulta:
" Suomen ekumeenisen neuvoston, SEN:n jäsenkunta muodostuu kirkoista ja yhteisöistä, jotka ovat jäsenen tai tarkkailijan asemassa, ja kumppanuusjärjestöistä, jotka ovat rakenteeltaan tai toiminnaltaan ekumeenisia ja sitoutuvat ekumeeniseen baasikseen.
Ekumeeninen baasis on pohjautuu Pariisin baasikseen, joka on ilmaistu NMKY-liikkeen perustamisasikirjassa. SEN:n säännöt rakentuvat jäsenyyden osalta ekumeeniseen baasikseen eli perustaan, joka vahvistettiin Kirkkojen Maailmanneuvoston kolmannessa yleiskokouksessa New Delhissä 1961 ja joka on yleisesti käytössä oleva kristillisen kirkon määritelmä eri ekumeenisten elinten peruskirjoissa.
Neuvosto toimii kirkkojen ja järjestöjen yhteistyöelimenä ja sen tarkoitus on:
- edistää pyrkimyksiä kohti Kristuksen kirkon näkyvää ykseyttä
- vahvistaa kristittyjen yhteyttä, palvelua ja todistusta Suomessa
- toimia kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen kohtaamispaikkana "
http://www.endtime.net/finsk/okumene.htm
Kuuntele Jari Tasasen opetus: Varoitus ekumenian harhoista