sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Adventti

Adventus Domini - 'Herran saapuminen' - tarkoittaa kirkkovuoden ensimmäisiä viikkoja ennen joulua; adventti-aikaa.  Sana 'adventti' tulee latinasta; 'adventus'. Antiikin Roomassa 'adventus' merkitsi vastaanottoseremoniaa, jossa sotaretkeltään palaava keisari toivotettiin tervetulleeksi Roomaan.

Adventissa odotetaan siis Jeesus-lapsen tulevaa syntymää, mikä on nurinkurista, sillä Hän saapui jo 2000 vuotta sitten ja Hänet teloitettiin ristiinnaulitsemalla. Hän ei jäänyt hautaan, vaan Jumala herätti Hänet kolmantena päivänä kuolleista ja nosti ylös taivaaseen, jossa Hän istuu Isän oikealla puolella. Vain Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta me voimme saada elämän.

Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee.
1. Kor. 11:26

Raamatussa ei ole ainoatakaan kehotusta joulun tai Jeesuksen syntymäpäivän viettoon. Raamattu kehottaa meitä valvomaan ja odottamaan Hänen toista tulemustaan.

Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
Matt. 24:42

Toisesta tulemuksesta käytetään sanaa paruusia.

parousia (subst.fem.) 3952 (24)
1) presence
2) the coming, arrival, advent
2a) the future visible return from heaven of Jesus, to raise the dead, hold the last judgment, and set up formally and gloriously the kingdom of God

Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi (parousia) ja maailman lopun merkki?"
Matt. 24:3

Kaikkien kristillisten kirkkojen juuret ovat katolisessa 'äiti-kirkossa', joka taas on poiminut vaikutteensa ja juhlapäivänsä antiikin Rooman pakananuuden noituuksista ja näinollen se on melko löyhästi kiinni Raamatun raameissa. Reformaatio ei vienyt työtään loppuun asti ja nyt meillä on eräänlainen sekauskonto, totuus ja valhe sulautuneena toisiinsa, ja pahemmaksi menee koko ajan. Uskovakin voi saada totuudesta otteen ainoastaan tuntemalla Raamatun kirjoitukset. Mutu-tuntuma ja traditiot eivät kerro totuutta, vihollisen sormenjälkiä on joka paikassa.

Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan (luulee voivansa muuttaa Jumalan säätämät) ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
Dan. 7:25

Jumalan säätämät juhla-ajat löytyvät 3. Moos. 23. Ne ovat samat kaikille, koska 

Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
Gal. 3:28

Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen.
Joh. 10:16





http://www.finnish.netzari.org/moedim.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Adventus_(ceremony)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti