lauantai 3. tammikuuta 2015

Ekumenian lippulaiva

Vuonna 1862 katolinen pappi Don Bosco näki unen uljaasta evankeliumin lippulaivasta, jonka kapteenina oli paavi.

Unen suurimmat käänteet ovat jotakuinkin siinä, että vihollislaivue hyökkäsi paavin laivaa kohti joka puolelta ja saivat lopulta paavin kaadettua, mutta ennätysnopeasti valittiin uusi paavi kapteeniksi. Paavi ohjasi kirkkolaivan kahden meressä ollen pilarin väliin. Pidemmän pilarin nimi oli 'eukaristia' ja sen huipussa oli suuri 'hostia' (=katolinen ehtoollisleipä) ja kyltti, jossa oli teksti; "Uskovien pelastus". Lyhyempi pilari oli nimeltään 'Maria' ja sen päällä oli neitsyt Marian pastas ja kyltti, jossa luki ; "Kristittyjen apu". Paavi ankkuroi laivan ensin eukaristia-pylvääseen ja sen jälkeen Mariaan. Vihollislaivue joutui tämän jälkeen joutui hämminkiin, he törmäilivät ja upottivat toinen toisensa. sen jälkeen muut merellä olleet alukset suuntasivat kohti pilareita ja ankkuroivat niihin. Meri oli taas tyyni.



Boscon loppupäätelmä:

"Erittäin raskaat koetukset odottavat kirkkoa. Se, mitä olemme tähän mennessä (1862) kärsineet, ei ole mitään verrattuna siihen, mitä tulee tapahtumaan. Kirkon viholliset, joita alukset symboloivat, pyrkivät kaikin keinoin upottamaan lippulaivan. Vain kaksi asiaa voi pelastaa meidät haudalta: Marian palvonta ja usein toistuva ehtoollinen."


https://www.catholiccompany.com/blog/vision-john-don-bosco-two-columns-mary-eucharist

Ei epäilystäkään siitä, mika on ekumenian logon alkuperä. Ekumenian sivustolla sen tosin väitetään kuvaavan Nooan arkkia tai Jeesusta tyynnyttämässä myrskyn Galilean merellä.





Ekumenian tarkoitus on saada kaikki kirkkokunnat ankkuroitumaan näihin ylväisiin katolisiin pilareihin. Näyttää siltä, että Boscon uni on toteutumassa. Vuonna 2001 luterilainen kirkko alkoi kutsumaan ehtoollisjumalanpalvelustaan 'messuksi' ja Marian palvontakin on jo astumassa sisälle. Kirkkokunnat palaavat lapsineen äitikirkon helmaan ja vakaasti tuhoa kohti kulkevaan paavin luotsaamaan arkkiin.

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti