lauantai 19. maaliskuuta 2016

...ja taivaan tähdet putosivat maahan

29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
Matt. 24:29-30

24 Mutta niinä päivinä, sen ahdistuksen jälkeen, aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa,
25 ja tähdet putoilevat taivaalta, ja voimat, jotka taivaissa ovat, järkkyvät.
26 Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvissä suurella voimalla ja kirkkaudella.
Mark. 13:24-26

12 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi,
13 ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa,
14 ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa
Ilm. 6:12-14

***

Jos maa on pallo ja avaruus on ääretön, niin minne tähdet putoavat?
Maan päälle, kertoo Raamattu. Aika erikoista; maan vetovoima vetää ne valovuosien päästä kohti palloa?


Raamattu kertoo totuuden, mutta ihmisen totuus on hänen oman järkeilynsä tulosta. Raamatun sana sopii kaikilta osin litteän maan malliin täydellisesti.

***



"Lähimmätkin tähdet ovat käsittämättömän kaukana meistä... Meitä kaikkein lähin tähti (Auringon jälkeen) on himmeä M-luokan tähti Proxima Centauri (eli [alfa] Centauri C), jonka etäisyys on 1.30 pc (eli 4.24 valovuotta)."

http://www.astro.utu.fi/kurssit/ttpk1/ttpkI/12Mittasuhteet.html

"Maapalloa lähinnä oleva tähti on Aurinko. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa km ja etäisyys vaihtelee maapallon soikeasta radasta johtuen noin 147,1 ja 152,1 miljoonan kilometrin välillä... Seuraavaksi lähin tähti on Proxima Centauri Kentaurin tähdistössä. Tähti on noin 4,238 valovuoden etäisyydellä aurinkokunnasta... Pohjoisen tähtitaivaan lähin tähti on Barnadin tähti Käärmeenkantajan tähdistössä. Sen etäisyys on 5,88 valovuotta...


...Valovuosi on etäisyys, jonka kulkemiseen valolta kuluu yksi vuosi. Tutummissa mittayksiköissä ilmaistuna se on noin 10 000 000 000 000 km."


***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti