sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Välillinen auktoriteetti

Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.
1. Joh. 2:23

22 Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle,

23 että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.
Joh. 5:22-23

Olemalla alamainen Pojalle, kunnioitamme hänen kauttaan Isää. 

Tämä on raamatullinen kaava.

3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii...
4 ..voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,
5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.
Tit. 2:3-5

"Samoin kuin Jumala kannattaa koko maailmankaikkeutta auktoriteetillaan, Hän liittää lapsensa yhteen auktoriteettinsa kautta. Jos joku Hänen lapsistaan on itsenäinen ja luottaa itseensä eikä ole alamainen Jumalan välilliselle auktoriteetille, hän ei voi koskaan toteuttaa Jumalan työtä maan päällä. Jokaisen Jumalan lapsen tulisi etsiä jokin auktoriteetti, jota totella, jotta hän voisi olla yhteydessä toisiin uskoviin. 

Miten voimme uskoa, ellemme tiedä, ketä uskoa, miten voimme rakastaa, ellemme tiedä, ketä rakastaa, tai miten voisimme totella, ellemme tiedä, ketä totella? Kuitenkin seurakunnassa on monia Jumalan valtuuttamia ihmisiä, joille meidän tulisi osoittaa alamaisuutta. Olemalla heille alamaisia, olemme Jumalalle alamaisia. Meidän ei tulisi valita, ketä totella, vaan oppia olemaan alamaisia kaikelle esivallalle. 

Kukaan ei ole sovelias toimimaan Jumalan valtuutettuna, ellei hän ensin itse tiedä, miten olla auktoriteetin alainen. Kukaan ei osaa harjoittaa auktoriteettia ennen kuin hänen oma kapinansa on käsitelty. Jumalan lapset eivät ole mikään sotkuinen lankakerä tai sekalainen joukko. Ellei ole osoitusta auktoriteetin läsnäolosta, ei ole seurakuntaa tai hengellistä työtä. Tämä on vakava ongelma. Meille on ratkaisevan tärkeää oppia, miten olla alamaisia toinen toisillemme ja välillisille auktoriteeteille."

Watchman Nee: Hengellinen auktoriteetti

Mietin tänään kävellessäni näitä ihmistekoisia lampaiden karsinoita. Sitä, että paikalliskarsinat eivät ole itsenäisiä, vaan ne ovat sitoutuneet oman herätysliikkeensä sääntöihin ja päätöksiin. Tavallinen rivilammas jäsenyydellään sitoutuu olemaan alamainen karsinansa koko portaan päätöksille. Useimmat heistä jäsenyytensä kautta osoittavat hiljaisen hyväksyntänsä, ehkä tietämättään, myös Suomen ekumeenisen neuvoston toiminnalle. Mikäli karsina, jonka jäsen lammas on, on Suomen Ekumeenisen Neuvoston jäsen tai tarkkailijajäsen, myös lammas välillisesti hyväksyy sen ollessaan alamainen omalle herätysliikkeelleen. Hengellinen ihminen tutkistelee kaiken. Jos et tiedä, mitä ekumenia oikeasti tarkoittaa, niin mm. SaulusMedian youtube-sivulta löytyy opetusta aiheesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti