lauantai 8. kesäkuuta 2019

Jumalan ritari, Leonard Knight ja Pelastusvuori


Leonard Knight (1931-2014).

Leonard Knight (knight=ritari, aatelismies) syntyi 1. marraskuuta 1931 lähellä Burlingtonia, Vermontia. Knight kertoi olleensa lapsena yksinäinen ja hänen koulukaverinsa tekivät pilaa hänen änkytyksestään, mikä taas johti huonoon koulumenestykseen. Kun Knight putosi koulusta, hänen oli opittava selviytymään itse. Muistellessaan lapsuuttaan, hän kertoo haaveilleensa muuttavansa jonain päivänä Kaliforniaan. Hän tahtoi, että hänen lapsuuden haave Vuoresta toteutuisi.

36-vuotiaana Knight koki hengellisen heräämisen (1967). Kuunneltuaan siskonsa puhetta Jeesuksesta, hän tunsi levottomuutta lähdettyään siskonsa luota. Hän muistaa istuneensa yksin ja hänen intohimonsa Jumalaan syttyi yhtäkkiä. Hän alkoi toistaa Syntisen Rukousta: "Jeesus, minä olen syntinen, tule minun sydämeeni".  Hän kertoo: "lausuin parikymmentä minuuttia uudelleen ja uudelleen, ja se muutti elämäni täysin". Tästä hetkestä alkoi hänen elinikäinen ja vankkumaton omistautumisensa Jeesukselle.

Kun Knightin hengellinen intohimo pääsi valloilleen, hän meni kirkosta kirkkoon jakamaan innostustaan. Hänen viestinsä "Jumala on rakkaus" ei saanutkaan ystävällistä vastaanottoa. Kirkkojen mielestä, Knightin ajatukset olivat liian yksinkertaisia. Hän viittaa tuohon aikaan: ”Minä todella rakastin Jeesusta paljon ja halusin, että ihmiset tietävät, mutta kukaan ei kuunnellut minua”. Knight jätti kirkot ja lähti omalle tielleen. Hän kehitti uuden ajatuksen; levittää viestiä kuumailmapallolla. Se olisi täydellinen väline, jotta Syntisen Rukous tulisi laajan yleisön tietoisuuteen. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Knight rukoili kuumailmapalloa, mutta hänen rukouksensa jäivät ilman vastausta.

Vuonna 1980 hän suuntasi matkansa länteen kun hänen pakettiautonsa hajosi Nebraskassa. Hän oli suunnitellut oleskelevansa Nebraskassa muutaman päivän ajan, mutta hän päätyikin olemaan siellä viisi vuotta. Knight muistaa nämä vuodet elämänsä pisimpänä. Hän tuli ymmärtämään, että jos hän haluaisi kuumailmapallon, hänen olisi tehtävä se itse. Hän osti kangasta ja alkoi käsin ommella palloa. Hänen tavoitteenaan oli rakentaa maailman suurin kuumailmapallo; siinä olisi kaikkien nähtävillä suurin punaisin kirjaimin sanat ”Jumala on rakkaus”. Hanke tuli paljon haastavammaksi kuin Knight kuvitteli. Pallosta tuli hallitsemattoman suurikokoinen eikä se täyttynyt kunnolla. Materiaalikaan ei kestänyt Nebraskan helteessä.

Vuonna 1984 Knight lähti Nebraskasta Etelä-Kaliforniaan. Hän jatkoi yritystään saada pallonsa ilmaan, mutta epäonnistui. Pallon valtava koko aiheutti sen, että se hajosi. Knight luopui lopulta unelmastaan kuumailmapallosta.

Viimeisessä yrityksessä edistää viestiään Knight alkoi pystyttää pientä muistomerkkiä Kalifornian Nilandiin, lähelle Slab Cityä. Varusteinaan vain ämpäri, lapio ja sementtipussi hän alkoi luoda tulevaa Pelastusvuorta. Ajan kuluessa Knight lisäsi sementtiä, hiekkaa ja kaatopaikalta keräämiänsä roskia. Sen jälkeen Knight koristaisi Vuoren maalatuilla kuvilla. Pääosassa tulisi olemaan hänen viestinsä "Jumala on rakkaus" ja "Syntisen Rukous".

Neljän vuoden kuluttua Knight oli lisännyt vuorelle niin paljon hiekkaa, että se romahti. Knight ei lannistunut, vaan otti romahduksen positiivisena viestinä Jumalalta. Hän lupasi aloittaa muistomerkin uudelleen, mutta tällä kertaa hän tekisi sen "oikealla tavalla".

Vuonna 1989 Knight alkoi rakentaa toista vuortaan; tällä kertaa pelkästään savesta ja oljista (=adobe), mikä teki vuoren vahvemmaksi ja vakaammaksi (samat ainekset kuin muinoin israelilaisilla Egyptin pakkotyössä!). Tämä toinen yritys johti nykyiseen Pelastusvuoreen, joka on lähes kolminkertainen. Koristeltua Vuorta vahvistavat useat maalikerrokset,  arviolta toistakymmentä kerrosta, jotka toimivat ylimääräisenä kovettajana ja suojaavat vuorta halkeilulta.

Knight otti lahjoituksena vastaan ainoastaan maalia, ja rinteessä on luultavasti yli 100 000 gallonaa (=378541 litraa) maalia, jota kävijät ja kannattajat ovat lahjoittaneet. Vuori on koristeltu värikkäillä kukilla, vesiputouksilla, linnuilla sekä monilla Raamatun jakeilla ja hengellisillä sanomilla.

Kymmenen vuoden uurastuksen jälkeen nousi syytös käytettyjen maalien myrkyllisyydestä. Heinäkuussa 1994 lääni palkkasi myrkyllisen jätteen asiantuntijan testaamaan maaperää pelastusvuoren ympärillä ja tulokset osoittivat korkeaa lyijypitoisuutta. Knight ja hänen kannattajansa keräsivät allekirjoituksia toisen testin suorittamiseksi, jonka laboratorion hän valitsi itsenäisesti. Knight kaivoi ystäviensä avustamana maaperän näytteitä samoista rei'istä joita "asiantuntija" oli käyttänyt ja toimitti ne puolueettomaan laboratorioon San Diegoon. Tämä testi tuli takaisin negatiivisena ja tuki Knightin väitettä, että hän käytti ainoastaan myrkyttömiä maaleja ja että maaperässä ei ollut myrkkyjä.


Vuonna 1998 Knight rakensi Pelastusvuorelle Hoganin, navajo-intiaanien tyylisen rakennuksen, joka on valmistettu puusta, savesta ja olkipaaleista. Se kuvastaa perinteistä navajojen arkkitehtuuria ja on myös maalattu sekä koristeltu.

Hoganin lisäksi hän rakensi myös Museon. Sen rakenteessa on pieniä esineitä, joita hän on saanut kävijöiltä. Jokaisella esineellä on merkitys, sillä kävijät tulevat useimmiten Pelastusvuorelle rukoillakseen ja jättääkseen jonkun esineen symbolina elämänsä antamisesta Jumalalle. Museon rakennustyö on koko ajan prosessissa ja uusia esineitä lisätään jatkuvasti.

Tämä on 360 asteen panoraama. Liikkumista ohjataan hiirellä.

Leonard Knightillä oli viesti, jonka hän halusi jakaa maailman kanssa. Hänen viestinsä on hengellinen, yksinkertainen ja ei-uskonnollinen:

"Jumala on rakkaus, hyväksy Jeesus sydämeesi, tee parannus synneistäsi ja pelastu".

Knight sanoi, että hän on rakentanut vuoren, koska hän rakastaa Jumalaa ja ihmisiä ja hän tahtoo kaikkien puhuvan Jumalan rakkaudesta. Knight sanoi, että hän olisi onnellinen jos hänen viestinsä voisi levitä ympäri maailmaa, sillä rakkaus on se, mitä maailma todella tarvitsee.




http://www.salvationmountaininc.org/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti