lauantai 7. toukokuuta 2016

Happy Hilaria!


Uranos on kreikkalaisessa mytologiassa Gaian, Äiti maan, poika ja puoliso sekä taivaan jumala. Uranos ja Gaia olivat useimpien kreikkalaisen mytologian hahmojen ja maailman olentojen esivanhempia tai luojia tavalla tai toisella.

http://www.talesbeyondbelief.com/images/greek-gods-family-tree-genealogy-1234.gif
http://www.talesbeyondbelief.com/images/roman-gods-family-tree-genealogy-1234.gif
http://www.talesbeyondbelief.com/images/sea-gods-family-tree-genealogy-1.gif

Kybele oli muinainen Vähä-Aasian kansojen palvoma suuri äitijumalatar, jumalten äiti. Kybeleä palvottiin Kreikassa nimellä "Gaia",  Roomassa nimellä "Magna Mater" ja monissa kansoissa nimellä "Äiti Maa". Kybele oli luonnon ja sen elinvoiman, eläinten, kasvillisuuden ja viljelyksen sekä myös yhteiskuntaelämän suojelija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cybele
https://en.wikipedia.org/wiki/Magna_Mater_(disambiguation)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mother_goddess
http://www.arvioikaa.com/2B4.html

HILARIA oli antiikin Rooman kolmipäiväinen juhla, jota vietettiin kevätpäiväntasauksen aikaan Kybelen, jumalten äidin kunniaksi. Seremoniat vakiintuivat noin 250 vuotta ennen Kristuksen syntymää ja sitä vietettiin koko Vähä-Aasiassa. Ajankohta keväällä tukee ajatusta maaäidin hedelmällisyydestä sekä rinnoista, jotka ruokkivat kansat.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hilaria

Muinainen äiti-palvonta ei ole kuollut, jos se olikin paikoin sammunut, niin viimeisinä aikoina henkivalta on herätellyt sitä eloon eri puolilla maailmaa. Äitienpäivä tuotiin Suomeen Ameriikasta ja sitä on vietetty vasta noin sata vuotta, kuten monia muitakin kaunistettuja pakanajuhlia. Nykyisin nämä Raamatun ulkopuoliset kekkerit vallitsevat uskovien seurakunnassa, jopa niin, että juhlapäivänä kokous saattaa olla peruutettu joissain paikoissa. Haloo, millaista aikaa me elämme!

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84itienp%C3%A4iv%C3%A4#Historia

###

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti