25 jos iloitsin siitä, että rikkauteni oli suuri ja että käteni oli saanut paljon hankituksi,
26 jos katsellessani aurinkoa, kuinka se loisti, ja kuuta, joka ylhänä vaelsi,
27 sydämeni antautui salaa vieteltäväksi ja käteni niille suudelmia heitti,
28 niin olisi sekin raskaasti rangaistava rikos, sillä minä olisin kieltänyt korkeuden Jumalan.
Job 31:24-28
Pakanuudessa on palvottu aurinkoa ja muita taivaankappaleita jumalina. Aurinkojumala Mithran pään ympärille kuvattiin auringon säteet. Kruunun sakarat symboloivat tavallaan auringon säteitä, kuninkaallisen (jumalallisen) henkilön pää säteilee kuin aurinko.
Valoa tuikkivat tähdet kuvataan sakaraisina, vaikka tuskin ne sellaisia ovat. Sakarat kuvaavat säteitä ja sakaroiden määrällä on oma symboliikkansa maailman uskonnoissa, joista ne on siirretty myös nykyisiin logoihin. Monet niistä on avoimesti pakanallisia, mutta osa kätkettyjä. Ikäänkuin kauniisti paketoituja epäjumalankuvia, joille on annettu tähän aikaan sopiva uusi symboliikka. Aivan kuten monet (varsinkin katoliset) kirkot on rakennettu muinaisen epäjumalan temppelin raunoiden päälle ja kirkolliset kalenterijuhlat asetettu muinaisten epäjumalan juhlien päivämäärälle. Vanhaa noituutta uudessa paketissa.
3 SAKARAA
Kolme kuvaa kolmiyhteisyyttä, pakanallista kolminaisuutta.
4 SAKARAA
5 SAKARAA
6 SAKARAA
7 SAKARAA
Seitsensakarainen tähti - 'elven star' - on symbolina sellaisille, jotka kokevat olevansa jotain muuta kuin ihmisiä. "Elven", tulee sanasta "elf", joka tarkoittaa tonttua, haltiaa, keijua tms. olentoa, joka ei ole ihminen.
9 SAKARAA
10 SAKARAA
11 SAKARAA
12 SAKARAA
16 SAKARAA
Anglikaanikirkko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti