maanantai 2. helmikuuta 2015

Synnytyskipu

Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
 1. Tess. 5:3

Sillä kuin he sanovat: nyt on rauha ja ei mitään hätää, silloin kadotus lankee äkisti heidän päällensä, niinkuin raskaan vaimon kipu, ja ei he suinkaan saa paeta. (biblia)

For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child; and they shall not escape. (KJV)

@@

David Wilkerson: Keskiyön huuto (julk. 1989) s.36-41

Äkillinen tuho tulee kuin synnytyskipu raskaana olevalle naiselle.

"Tämä on Jumalan inspiroitu Sana; ja jokainen sana on huolella valittu. Hävitys tulee äkkiä aivan kuin synnytyskivut naiselle joka pian synnyttää. Nainen on tässä kadotettu, syntinen, jumalaton yhteiskunta - ja hirviö on syntymäisillään. Tuomio tulee sen omasta kohdusta! Yhtä varmasti kuin odottava nainen ei voi peittää raskauttaan, lähestyvien tuomioiden tulisi olla ilmeisiä kaikille. Nainen valmistautuu yhdeksän kuukautta! Tuomiot tulevat kuin synnytyskivut. Kun synnyttämisen aika lähenee, synnytyskivut lisääntyvät lukumäärältään ja voimakkuudeltaan. Ne voivat tulla tunnin välein, sitten puolen tunnin, sitten kymmenen minuutin välien. Nainen viedään sairaalaan, ja kivut lisääntyvät. Äkkiä tulevat jatkuvat poltot! Synnytys! Hengellinen sovellus on se, että lopullinen hävitys alkaa tuskallisilla varoituksilla jotka voimistuvat ja kiihtyvät.

Jumala kutsuu omiaan valvomaan ja olemaan raittiita tuhon päivän lähestyessä. 

Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
1. Tess. 5:6

4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
1. Tess. 5:4-5

Paavali sanoo itseasiassa: "Se, mitä tapahtuu tälle maailmalle on hirvittävä pimeyden ja tuhon yö, on uuden päivän koitto teille jotka valvotte ja olette raittiit. Tällä pimeyden ja tuomion päivällä ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme". Aivan varmasti, kun emme ole tästä maailmasta, meitä ei myöskään kohtaa pimeys ja tuho, sillä 

Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta
1. Tess. 5:9

Kun synnytyskivut lisääntyvät se merkitsee joatain suurenmoista Kristuksen morsiamelle! Se on yksi kriisi lähempänä kotia! Se on heidän lähtölaskentansa tuhoon; se on meidän lähtölaskentamme kirkkauteen! Heitä kohtaa viha, meitä kohtaa ylösnousemus! He itkevät ja kirkistelevät hampaitaan; me riemuitsemme ja huudamme ilosta! Ne, jotka ovat tämän suuren pimeyden, tuhon yön lapsia, ovat juovuksissa ja nukkuvat. 

7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
1. Tess. 5:7-8

Tämä tarkoittaa kaikenlaista maallista päihtymystä. Tämä on voimallinen varoitus apostoli Paavalilta. Hän varoitti meitä kiinnittämästä mieltämme maallisiin tuhon aattona - päihtymästä mistään muusta kuin Kristuksesta!

Meidän tulee ahkeroida kunnes Hän tulee takaisin. Meidän tulee olla ahkeria ja pitää huolta kodeistamme - tehdä parhaamme niin kuin tekisimme kaiken Hänelle. Mutta ennen kaikkea muuta, meidän tulee olla raittiita ja valvoa. Sana 'raitis' tarkoittaa tässä 'hillittyä, arvostelukykyistä, varovaista'. Toisin sanoen, älä anna minkään viedä sydäntäsi. Pidä huolta siitä, ettet kiinnostu, innostu tai sotkeennu liikaa tämän maailman asioihin. 

8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
1.Piet. 5:8-9

8 Be sober, be vigilant; because your adversary the devil, as a roaring lion, walketh about, seeking whom he may devour:
9 Whom resist stedfast in the faith, knowing that the same afflictions are accomplished in your brethren that are in the world. (KJV)

Ole varuillasi! Ota varoituksesta vaarin! Saatat juuri tällä hetkellä juoda paholaisen sekoittamaa viiniä - kiireen viiniä. Raamattu varoittaa, että saatana yrittää pettää, jos mahdollista niin valitutkin. Olen usein ihmetellyt miten tämä voisi olla mahdollista. Ei aviorikoksen, haureuden, ylpeyden, pahojen tapojen kautta . vaan sallien jonkin hyvän, jonkin arvokkaan ottavan tilan sydämestä - käyttämällä sitä, mikä voi laillisesti vallata sydämen ja viedä ihmisen kaiken ajan.

Raamatun mukaan Jumalan omien tulee vilpittömästi toivoa tätä äkillistä tuhon päivää. 

10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
11 Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,
12 teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!
13 Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.
14 Sentähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä;
17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
2.Piet. 3:10-14,17

10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas yöllä, ja silloin taivaat suurella pauhinalla menevät pois, mutta elementit pitää palavuudesta sulaman, ja maa, ja rakennukset, jotka hänessä ovat, pitää palaman ylös. (biblia)

Meidän tulee vilpittömästi kaivata tuota palavaa päivää - koska tämä vanha synnin kiroama maa on puhdistettava, jotta tilalle voisi tulla uusi taivas ja uusi maa, missä Hänen vanhurskautensa asuu.

Ravistelun aika

Nyt ei ole paikoilleen asettumisen ja mukavan elämän aika. Nyt ei ole helppojen päivien aika Siionissa. Nyt tarvitaan ravistelua. 

12 Siihen aikaan (ennen tuomioita) minä tutkin lampuilla Jerusalemin ja rankaisen ne miehet, jotka rauhassa makaavat pohjasakkansa päällä ja sanovat sydämessään: "Ei Herra tee hyvää eikä pahaa".
Sef.1:12

Sillä ajalla tahdon minä Jerusalemin kynttilällä etsiä, ja etsiskellä niitä miehiä, jotka rahkansa päällä makaavat, ja sanovat sydämessänsä: ei Herra tee hyvästi eikä pahasti. (biblia)


And it shall come to pass at that time, that I will search Jerusalem with candles, and punish the men that are settled on their lees: that say in their heart, The LORD will not do good, neither will he do evil. [settled: Heb. curded, or, thickened] (KJV)

"Jotka rauhassa makaavat pohjasakkansa päällä" tarkoittaa huolettomia. "Pohjasakka" on viinin sakkaa, joka painuu tynnyrin pohjalle. Monet kristityt eivät ole halunneet Pyhän Hengen ravistelua; he pysyttelevät etäällä, ottavat rauhallisesti ja antavat kaiken lian pesiytyä sydämeensä. Jotkut ovat jättäneet Times Square-kirkkomme, koska siellä ravistellaan sydämiä liikaa heidän mielestään. Sakka nousee pintaan. He ovat jatkaneet matkaansa etsien paikkaa, missä ei ravistella. He sanovat: "En kestä painetta, voimakasta saarnaamista. Liian paljon sydämen tutkistelua - liian paljon omantunnon pistelyä". 

Mutta todellinen Pyhän Hengen seurakunta tulee olemaan Jumalan kynttilä, joka kulkee kaupungin kaduilla etsien ja tehden elämän epämukavaksi niille, jotka ovat asettuneet aloilleen. Jumalan Sana sanoo, ettei "sitä ole tyhjennetty astiasta astiaan" 

Surutonna on Mooab ollut nuoruudestaan asti ja levännyt rauhassa sakkansa päällä; ei sitä ole tyhjennetty astiasta astiaan, eikä se ole pakkosiirtolaisuuteen vaeltanut. Sentähden siihen on jäänyt sen oma maku, eikä sen haju ole muuttunut.
Jer.48:11

Nämä ihmiset pitivät parempana hiljaista, rauhallista ja häiritsemätöntä menestymistä - he kieltäytyivät joutumasta koetukselle, tuomituiksi tai ravisteltaviksi. He eivät halunneet mukaan.

Jos tietäisimme kuinka lähellä olemme Herran päivää - kuinka lähellä tuomioita, kiittäisimme Jumalaa siitä, että Hän ravistelee meitä. Meidän tulisi kiittää Jumalaa evankeliumin julistajista, jotka kehottavat meitä kulkemaan vanhurskaudessa ja jotka julistavat meille Jumalan synnistä vakuuttavaa, sydämen lävistävää totuuden Sanaa. Tuomion päivänä tulemme olemaan Jumalalle iankaikkisesti kiitollisia siitä, että Hän on herättänyt meidät pasunan soitolla, joka sai meidät parannukseen ja todelliseen Jumalan pelkoon.

Jos sinä vaellat Hengessä, silloin Jeesuksen Kristuksen kirves on asetettu jokaisen siteen juurelle, joka sitoo sinua sinua maahan (Luuk.3:9). Tämä oli Johannes Kastajan voimallinen profeetallinen lausuma. Hän näki Jerusalemin hävityksen tulevan. Israelin päivät olivat luetut - Jumala leikkasi heidät irti. Mutta se on kuva myös lopun ajan kristityistä. 

Minun tavarani on pakattu! Olen valmis; kaipaan nähdä Jeesuksen kasvoista kasvoihin. Minut on vieroitettu tästä maailmasta. Mammonan vastustaminen tässä materialistisessa yhteiskunnassa on jokapäiväinen  taistelu, mutta tämän maailman pitää tulla meille roskaksi. Paavali oli siinä oikeassa.

Kuinka hyvältä tuntuukaan tietää, ettei meidän tarvitse pelätä kauhistuttavaa vihan päivää ja edessä olevia vaikeuksia. Elämme tai kuolemme, kuulumme sittenkin Herralle. Äkkinäinen tuho kohtaa aivan varmasti pahoja; mutta äkkinäinen kunnia odottaa voittajia. 

Nyt ei pidä leikitellä salaisilla synneillä. Nyt ei pidä viettää tunteja televidsion edessä tuhlaamassa kallisarvoisia hetkiä, jotka tulisi viettä rukouksessa ja hiljaisuudessa Herran edessä. 

Jumalan pasunan ääni kuuluu - äänekkäästi ja selvästi. Meilä ei ole mitään puolustusta, ja pian joudumme hätkähtämään nopeasti tapahtuvia, pahaenteisiä terrorin, onnettomuuksien ja ongelmien esiintymisiä - maailmanlaajuisesti. Ne jotka tuntevat Herrran ja vaeltavat Hänen vanhurskaudessaan eivät pelkää. He tulevat olemaan hengellisen taistelukentän etulinjoilla - ja voittavat kaikki pimeyden vallat ja voimat esirukouksensa kautta. 

Meidän on paras uskoa se ja valmistaa sydämemme - muutoksia on tulossa - uskomattomia muutoksia. Äkillisiä ja tuhoavia! Mutta silmänräpäyksessä Jumalan omat tulevat muuttumaan - kuolevista kuolemattomiksi."

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti