sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Uskovan kärsimys

David Wilkerson: Pyhä jäännös s.77-78

"Vanhurskaiden kärsimys on yksi vaikeimmista asioista, joita kristityt joutuvat kohtaamaan. Aina Kristuksen aikoihin asti juutalaiset liittivät menestyksen ja hyvän terveyden jumalisuuteen. He uskoivat Jumalan olevan kanssasi, jos olit varakas ja jos terveytesi oli hyvä. Tästä syystä opetuslasten oli vaikea ymmärtää näitä Jeesuksen sanoja: 

Helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.
Matt.19:24

Opetuslapset kysyivät: "Kuka sitten voi pelastua?" Vielä tänäkin päivänä on olemassa virheellistä oppia, jonka mukaan ne, jotka ovat liitossa Jumalan kanssa, eivät joudu kärsimään! Tämän opetuksen mukaan sinun tulee vain kutsua Jumalaa ja Hän tulee juoksujalkaa ja ratkaisee välittömästi kaikki ongelmat. Mutta tämä ei ole oikeaa evankeliumia!

Kaikki heprealaiskirjeen 11. luvussa mainitut uskon sankarit vaelsivat liitossa Jumalan kanssa - ja he joutuivat kärsimään kivityksiä, kidutusta ja väkivaltaista kuolemaa (Hepr.11:37-38). Toiset joutuivat kärsimään julmaa pilkkaa ja ruoskimista (jae 36). Paavali, jolla oli kiinteä yhteys Jumalaan, joutui haaksirikkoon, häntä kivitettiin ja ruoskittiin ja hänet jätettiin kuolemaan. Hänet ryöstettiin, hänet vangittiin ja hän menetti kaiken omaisuutensa. Miksi? Koska nämä kaikki olivat koettelemuksia, puhdistuksia ja uskon koetuksia!

Pietari sanoi:

12 Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa,
13 vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.
1.Piet.4:12-13

6 Sentähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa,
7 että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.
1.Piet.1:6-7

Yksi pahimmista asioista, minkä vanhempi voi tehdä, on se, että hän osoittaa lapselle myötätuntoa ja lohtua kesken kurituksen ja ennen kuin tämä on oppinut läksynsä! Tämä voi tuhota lapsen . Jos vitsaa on säästetty ja jos läksyä ei ole koskaan opittu, seurauksena on kapinallinen mieli.

Jeesus on vanhempamme, ja kurituksen aikana voit kutsua Häntä niin paljon kuin haluat, mutta Hän ei liikauta sormeakaan, ennen kuin olet oppinut sen, minkä Hän haluaa sinulle opettaa. Hän ei heitä vitsaa pois, ennen kuin antaudut!

Mutta kaiken aikaa, kun sinua koetellaan ja kuritetaan, olet kuitenkin Jumalan suojeluksessa. Raamattu sanoo, että niitä, joita koetellaan monissa vastoinkäymisissä ja kiusauksissa, varjellaan kuitenkin Jumalan voimasta uskon kautta (1.Piet.1:5). Voit huutaa Jumalan puoleen ajatellen, että olet vaarassa, mutta Hän tietää, etteinäin ole. Hän ainoastaan odottaa, että oppisit läksysi. 

Kun Jeesus sallii elämäämme kärsimyksiä ja koettelemuksia, Hänen mielessään on ainoastaan yksi asia. Tämä asia on sama kuin se, joka oli Jumalan mielessä silloin, kun Hän pyysi Aabrahamin uhraamaan rakkaan Iisak-poikansa (1. Moos. 22:1-19).

Jumala salli Aabrahamin viedä Iisakin vuorelle ja kohottaa veitsensä uhratakseen hänet. Vasta silloin Herra sanoi: "Ei!" Mihin Herra pyrkii käyttäytyessään näin? Yksinkertaisesti tähän. "Aabraham, merkitsenkö sinulle enemmän kuin ne asiat, joita maallisella tasolla suuresti rakastat?" Aabraham oli valmis luopumaan kaikista hänelle rakkaista asioista - ainoasta pojastaankin, jonka hän oli saanut Jumalan lupauksen kautta - ja asettamaan tulevaisuutensa Jumalan käsiin. Hän antoi Herralle kaiken!

Juuri tälllä hetkellä saatat kärsiä köyhyydestä tai työttömyydestä. Toisia saatetaan koetella sairauden kautta. Mutta oli tilanne sitten mikä tahansa, Jumala saattaa käyttää noita koettelemuksia ja kärsimyksiä paljastaakseen sisällämme piilevän napisevan tai valittavan hengen."

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti