lauantai 15. syyskuuta 2018

Ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti

Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: "Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme (Jahve) ja hänen Voidellullensa (Jeesus), ja hän (Jahve) on hallitseva aina ja iankaikkisesti".
Ilm. 11:15

Ja seitsemäs enkeli soitti basunalla, ja suuret äänet kuuluivat taivaassa, sanoen: maailman valtakunnat ovat meidän Herrallemme ja hänen Kristuksellensa tulleet, ja hän on hallitseva ijankaikkisesta ijankaikkiseen. (Biblia)

And the seventh angel sounded; and there were great voices in heaven, saying, The kingdoms of this world are become the kingdoms of our Lord (Jahve), and of his Christ; and he (Jahve) shall reign for ever and ever. (KJV)

Siis KJV:sta suomennettuna:

"...Tämän maailman kuningaskunnat ovat tulleet kuningaskunniksi meidän Herrallemme (Jahve) ja hänen Kristukselleen; ja hän (Jahve) tulee hallitsemaan aina ja iankaikkisesti."

Tämä on balanssissa  1Kor. 15 kanssa:

24 sitten tulee loppu, kun hän (Jeesus) antaa (luovuttaa) valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun ISÄLLE JUMALALLE, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
25 Sillä hänen (Jeesus) pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän (Jahve) on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".

Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi". Ps. 110:1

Paha ja synti ovat ihmisen vihollisia, ne eivät voi kiusata Jumalaa.

Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Hepr. 4:15

26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema. (synnin palkka Room. 6:23)
27 Sillä: "kaikki hän ( Jahve) on alistanut hänen (Jeesus) jalkojensa alle". Mutta kun hän (Jeesus) sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se HÄN (Jahve), joka on alistanut kaiken hänen (Jeesus) allensa.

Sillä kun kaikki on alistettu hänen jalkojensa alle, mutta kun hän sanoo, että ”kaikki on alistettu hänelle”, tiedetään, että kaikki, paitsi hän, joka alisti kaiken hänelle. (aramea)

28 Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen HÄNEN (Jahve) valtaan, joka on alistanut hänen (Jeesus) valtaansa kaiken, että Jumala (Jahve) olisi kaikki kaikissa.
1Kor. 15:24-28

Jumala palauttaa kaiken alkuun Jeesuksen kautta. Alussa Jumala antoi koko luomakunnan Adamin hallittavaksi, mutta Hän itse oli kaiken Kuningas.

Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet". 1Moos. 1:28

Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä. 1Moos. 2:15


Ensimmäisen ihmisparin (jonka pää oli Adam) syntiinlankeemus rikkoi koko harmonian ja ihmiskunta joutui irti Jumalan läsnäolosta, joka oli alussa.

Jumala valmisti Jeesuksessa ihmisille mahdollisuuden palata Hänen läsnäoloonsa. Jeesus oli alku uudelle aikakaudelle, jossa jokaista kutsutaan Jumalan lapseuteen. Jeesus on kuolleista nousseitten esikoinen ja hän on luvannut viimeisenä päivänä herättää kuolleista omansa, ne, jotka hänessä ovat kuolleet.

Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen. 
Kol. 1:18

Ja jokainen, joka elää ja uskoo minun päälleni, ei hänen pidä kuoleman ijankaikkisesti: uskotkos sen? 
Joh. 11:26 (Biblia)

Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan (Jahve), joka on kaikkien ihmisten vapahtaja (soter; pelastaja), varsinkin uskovien. 1Tim. 4:10

soter (subst.) 4990 (24) -  pelastaja 
from 4982 sozo (verbi) -  pelastaa, tehdä ehyeksi, parantaa 
1) saviour, deliverer, preserver
The name was given by the ancients to deities, esp. tutelary deities, to princes, kings, and in general to men who had conferred signal benefits upon their country, and in more degenerate days by the way of flattery to personages of influence

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti