sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa

26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
1. Moos. 1:26-27


JUMALA ON HENKI

Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa
Joh. 4:24

Jumala on Henki eikä Hengestä ole kuvaa. Hän lähetti jo Vanhassa Liitossa välimiehen, profeetan, sanansaattajan, enkelin puhumaan asian. VL enkeleistä on mainintoja UT:ssakin: Apt. 7:35, Apt. 7:53, Gal. 3:19, Hepr. 2:2, Ilm. 1:1. 


Tämän Mooseksen, jonka he kielsivät sanoen: 'Kuka sinut on asettanut päämieheksi ja tuomariksi?', hänet Jumala lähetti päämieheksi ja lunastajaksi sen enkelin kautta, joka hänelle orjantappurapensaassa oli ilmestynyt.
Apt. 7:35



Jumala on pyhä, lahjomaton ja oikeudenmukainen ääretön rakkaus ja Hän vihaa syntiä. 
Häntä tulee palvella 'pyhällä arkuudella ja pelolla'. Hänen Sanansa on Laki, jonka edessä meidän ohikiitävät mielipiteemme ovat pelkkiä 'tuhkalauselmia'. Miten uskallamme vielä riippua kiinni valheissa ja hyljätä Hänen totuutensa!


28 Sentähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla;
29 sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli.
Hepr. 12:28-29


JUMALA LOI IHMISEN OMAKSI KUVAKSENSA

26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme (tselem), kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa (tselem), Jumalan kuvaksi (tselem) hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
1. Moos. 1:26-27

tselem (subst.) 6754 (17)
from an unused root meaning to shade - varjostaa
1) image
1a) images (of tumours, mice, heathen gods)
1b) image, likeness (of resemblance)
1c) mere, empty, image, semblance (fig.)

Gen 1:26-27, 5:3, 9:6
Num 33:52
1Sa 6:5, 6:11
2Ki 11:18
2Ch 23:17
Psa 39:6, 73:20
Eze 7:20, 16:17, 23:14
Amo 5:26

Jumala on Henki, eikä Hengestä ole kuvaa. Jokin pakanallinen kolmio on säälittävä yritys tehdä Hänestä silminnähtävää symbolia kirkkotekstiileihin. 

Sen sijaan 'kuva' symboloi JUMALAN LUONTEENLAATUA, joka on pyhä, lahjomaton ja oikeudenmukainen ääretön rakkaus ja vihaa syntiä. 

'Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa' 
- HEIJASTAMAAN OMAA LUONTEENLAATUAAN -  
'Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät'. 


SYNTI VÄÄRISTI JUMALANKUVAN IHMISESSÄ

Adam ja Eeva olivat VIATTOMIA ja PUHTAITA sekä KUOLEMATTOMIA ennen syntiinlankeemustaan.  Synti teki heistä kuolevaisia, sillä 'synnin palkka on kuolema'
Heidät karkoitettiin pois Paratiisista synnin tähden

Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Room. 6:23


JEESUS ON JUMALAN 'KUVA'

JUMALAN POIKA JEESUS KRISTU
ON KUVA JUMALAN TÄYDELLISESTÄ JA MUUTTUMATTOMASTA LUONTEENLAADUSTA.

1 Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
2 on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut
3 ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa
4 tullen enkeleitä niin paljoa korkeammaksi, kuin hänen perimänsä nimi on jalompi kuin heidän.
Hepr. 1:1-4

Jeesus on 'Jumalan kuva'; 'Isän kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva', ja Uuden liiton välimies ihmisen ja Jumalan välillä; 'näkymättömän Jumalan kuva'  (Kol. 1:15),

Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä
1. Tim. 2:5

Ne, jotka puhuvat 2. käskyn kuvantekokieltoa vastaan, väittävät, että Uudessa liitossa Jumalasta saisi tehdä kuvan, koska Jeesus olisi ollut ihmiseksi tullut Jumala, joka eli maan päällä. Johanneksen, jos kenen olisi luullut vahvistavaneen asian, mutta hän oli juuri se, joka sanoi, että "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt". 


Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.
Joh. 1:18, Joh. 6:46 

12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.
13 Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeänsä.
1. Joh. 4:12-13

20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.
1. Joh. 4:20-21

JEESUS EI OLE JUMALA, VAAN IHMINEN, JUMALAN POIKA.

29 Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.
30 Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
31 Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa SEN MIEHEN KAUTTA, JONKA HÄN ON SIIHEN MÄÄRÄNNYT; JA HÄN ON ANTANUT KAIKILLE SIITÄ VAKUUDEN, HERÄTTÄMÄLLÄ HÄNET KUOLLEISTA."
Apt. 17:29-31

JUMALA EI VOI KUOLLA


JUMALA TAHTOO EHEYTTÄÄ KUVANSA IHMISESSÄ

21 Pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.
22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.
23 Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan;
24 hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.
25 Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään. 
Jaak. 1:21-25

Jumala tahtoo eheyttää kuvansa meissä, mutta Hän ei tee sitä väkisin. Se ei onnistu ellemme tahdo luopua VANHASTA KUVATUKSESTAMME JA SEN ITSEKESKEISISTÄ MIELENLINNAKKEISTA.

Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.
2. Kor. 3:18

14 AUTUAAT NE, JOTKA pesevät vaatteensa TEKEVÄT HÄNEN KÄSKYNSÄ, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät. 
Ilm. 22:15-16

14 Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city.
15 For without are dogs, and sorcerers, and whoremongers, and murderers, and idolaters, and whosoever loveth and maketh a lie. (KJV) 

Meillä on iankaikkinen elämä ainoastaan jos olemme 'Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme'.


3 Ja siitä me tiedämme hänet tuntevamme, että pidämme hänen käskynsä.
4 Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
5 Mutta JOKA PITÄÄ HÄNEN SANANSA, HÄNESSÄ ON JUMALAN RAKKAUS TOTISESTI TÄYDELLISEKSI TULLUT. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
6 JOKA SANOO HÄNESSÄ PYSYVÄNSÄ, ON VELVOLLINEN VAELTAMAAN NIINKUIN HÄN VAELSI.
1. Joh. 2:3-6

Ja nyt, lapsukaiset, PYSYKÄÄ HÄNESSÄ, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.
1. Joh. 2:28



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti