sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Helvetti?


"Minulla on kädessäni NIV-raamatunkäännös. Se on johtava englanninkielinen raamatunkäännös maailmassa. Se on Pelastuksen kirja ja jokainen kristitty tietää, että pelastus on vapautus iankaikkisen kadotuksen paikasta, joka on ihmiskunnan määränpää ja että on olemassa yksi tie välttää iankaikkinen kadotus,helvetiksi kutsuttu paikka, ja se tie on Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen nimi.

Tämä kirja sisältää noin 800.000 sanaa, varoituksia ja siunauksia. Jos lukijalta kysyttäisiin, mikä kohta Raamatussa on sellainen, jossa Jumala varottaisi ihmisiä vaarasta joutua helvetin tuleen, vaarasta joutua iankaikkiseen kadotukseen. Ajattelet ehkä, että se alkaisi kirjan alusta, tässä tapauksessa Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, niinkö?

Sormeni on nyt NIV-raamatun sisällysluettelon sivulla ja käyn sen läpi teille, jotka olette opiskelleet Raamattua, siinähän on 66 kirjaa:

1. Mooseksen kirjassa - ei ole sanaa 'helvetti'.
2. Mooseksen kirja - ei helvettiä.
3. Mooseksen kirja - jossa on listattuna kaikki lait ja säädökset - ei jälkeäkään helvetistä. 
4. Mooseksen kirja - ei helvettiä.
5. Mooseksen kirja - ei helvettiä. 

Kaikki Mooseksen, Tooran kirjoittajan kirjoitukset; ei mitään viittausta siihen, että tulisi vapautua helvetti-nimisestä paikasta.

Kun menemme Profeettoihin; Joosua, Tuomarit, Ruut, Samuel, Kuningastenkirjat, Aikakirjat, Esra, Nehemia, Ester - ei mainintaa helvetistä, tästä iankaikkisen kadotuksen paikasta.

Menemme Jobiin Viisauskirjoihin; Sananlaskut, Saarnaaja, Korkea Veisu - emme löydä sanaa 'helvetti'.

Profeetat; Jeremia, Jesaja, Hesekiel, Daniel, Hoosea, Joel, Aamos - yksikään niistä ei mainitse että ihmiskunnan kohtalo erossa Jeesuksesta Kristuksesta on iankaikkisen kadotuksen paikka, jota kutsutaan helvetiksi. 

Obadia - ei mitään. Joona - ei mainintaa siitä - Miika, Naahum, Habakuk, Sefanja, Haggai, Sakaria, Malakia - ei mainintaa helvetiksi kutsutun iankaikkisen kadotuksen paikasta tai siitä tiestä, miten tämä paikka voidaan välttää.

NIV on myydyin kristittyjen Raamattu maailmassa. Minulla on tässä The New American Standard-raamattu, josta raamatunopettajat sanovat sen olevan huippuseminaarien tutkija-professorien tuottama. Siinä ei ole läpi Vanhan Testamentin, mitään mainintaa sanasta 'helvetti'.

Tässä on toinen, The English Standard-raamattu. Raamatun ensimmäisessä 3/4-osassa ei ole mainintaa helvetistä.

Tässä on vielä yksi; The Net-raamattu. Tämä kädessäni oleva (paksu) osa on ainoastaan Uusi testamentti. Vanha testamentti on paksuudeltaan kolminkertainen, eikä siinä ole mainintaa iankaikkisen kadotuksen paikasta, jota kutsutaan 'helvetiksi'.

Suurimmasta osasta johtavista raamatunkäännöksistä sana 'helvetti' on salaperäisesti poissa Raamatun ensimmäisestä 3/4-osasta. Ensimmäinen paikka, jossa sana 'helvetti' on mainittu, on lähes Raamatun lopussa, Matteuksen evankeliumissa. Se on sanottu Jeesuksen Kristuksen, maailman Vapahtajan suulla. Tässä on ensimmäinen maininta tuosta iankaikkisen kadotuksen paikasta, jota sanotaan 'helvetiksi'. Tahdon sinun todella kuuntelevan tämän huolellisesti, hitaasti, ota se sydämeesi - erityisesti jos olet kristitty.

27 Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'.
28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.
29 Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.
30 Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee helvettiin.
Matt. 5:27-30


Tämä on ensimmäinen maininta helvetistä ja se tulee Jeesuksen suusta. Ja se on hänen puheensa joka päivä niille meistä, jotka istuvat kirkon penkissä sunnuntaina. Jos sinun silmäsi harhailee YouTubessa, TV-kanavilla, katselee vääriä asioita, jos sinulla on taipumusta haluta sellaisia. Tai raha-kysymyksessä. USA on yksi materialistisimmista, rahaan orientoituneimmista yhteiskunnista maailmassa. Me kaikki olemme rahan kanssa tekemisissä ja ehkä olemme taipuvaisia luistamaan veroista ja sen kaltaisista asioista, mutta Jeesus sanoo, että jos olet taipuvainen tirkistelemään vääriä asioita tai sinulla on taipumus ahneuteen, niin 'repäise silmäsi pois' tai hakkaa irti kätesi ja heitä pois, sinulle on parempi mennä sisälle elämään käsipuolena'.

Kysyn sinulta, milloin viimeksi olit uskovien kokouksessa, joka oli täynnä yksisilmäisiä ja yksikätisiä kristittyjä? Minä en ole koskaan nähnyt sellaista seurakuntaa. Meitä opetetaan raamattutunneilla ottamaan Jeesuksen sanat kirjaimellisesti, lukemaan Raamattua kirjaimellisesti, ottamaan varoitukset kirjaimellisesti. Ja näin me teemmekin, kirjaimellisesti, joidenkin tällaisten jakeiden kohdalla kun käytämme niitä tuomitessamme muita ihmisiä. Mutta me emme ota näitä asioita kirjaimellisesti ja tuomitse itseämme.

Jeesus sanoi, että jos silmäsi harhailee väärien asioiden parissa tai kätesi menee ahneuden puolelle, niin leikkaa se irti. Mutta sitähän sinä et tee. Ja jos olet rehellinen, elämässäsi on asioita, jotka eivät sydämessäsi ole ihan oikein. Et koskaan ajattele leikkaavasi pois sydäntäsi, joka todella on harhailevien silmiesi ja ahneen kätesi alkulähde. Niinpä emme koskaan ota Jeesuksen sanoja todella kirjaimellisesti omalla kohdallamme."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti