torstai 25. syyskuuta 2014

Kahdeksan päivää

Ja juutalaisten juhla, LEHTIMAJANJUHLA  oli lähellä...
37 ...Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
38 Joka uskoo minuun hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat."
Joh. 7:2, 37-38

Johannes sanoo 'juutalaisten' juhla, koska pakanat eivät sitä ennen uskoontuloaan juhlineet. Lehtimajan juhla kestää KAHDEKSAN päivää.

Mutta seitsemännen kuukauden viidentenätoista päivänä, kun te olette korjanneet maan sadon, viettäkää Herran juhlaa seitsemän päivää; ensimmäinen päivä on levon (shabbathown) päivä, ja kahdeksas päivä on myös levon (shabbathown) päivä. 
3. Moos. 23:39


****

Jeshua tuli ensin oman kansansa luokse.

Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.
Matt. 15:24

Pakanoiden vuoro oli varsinaisesti vasta uudessa liitossa, ristin tällä puolen. 
Herran juhlat = uskovien juhlat, maailmalla on omat joulunsa. 

Mielenkiintoinen asia tuo KAHDEKSANpäiväinen Lehtimajan ilojuhla...
Sanan 'kahdeksan' taustalta löytyy verbi 'shaman' : tulla lihavaksi, tuoda esiin lihavuutta, tarkoittaa siis rikkautta ja kaiikkea hyvinvointia.

shaman (verbi) 08080 (5) - 
1) to be or become fat, grow fat
1a) (Qal) fat (subst)
1b) (Hiphil) to make fat, show fatness

Matematiikassa kyljellään oleva kahdeksikko (symboloi ikuisuutta ja äärettömyyttä. 
Ikuinen elämä. 

Yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä.
2. Piet. 3:8

Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemäntenä Hän lepäsi ja pyhitti sen lepopäiväksi eli sapatiksi. Kun tuhat vuotta symboloi yhtä päivää, niin Raamatun kirjoituksista voidaan laskea, että Jumala loi Aadamin kuusi päivää sitten. Seitsemäs päivä on Jeshuan tuhatvuotinen rauhan valtakunta. Kahdeksan on myös kahdeksas päivä, tuhatvuotisen valtakunnan jälkeinen ikuinen päivä. Se on päättymätön ikuisuus Jeshuan kanssa tai päättymätön ikuisuus kadotuksen sammumattomassa tulessa, valinta on sinun.



****

LUKU KAHDEKSAN

Gematria tarkoittaa heprealaista numerologiaa, jossa jokaisella heprean kirjainmerkillä on oma numeroarvonsa. Pekka Lahtinen on kirjoittanut Raamatun numeroista kirjan, 'Luojan lukuja', josta seuraavat poiminnat:

"Kun seitsemään (täydellisyys) lisätään yksi (=alku) eli täydellisyyteen lisätään alku, saadaan luku kahdeksan, joka kuvaa uutta alkua ja uutta syntymää tai järjestystä. Näin kahdeksas päivä onkin viikon ensimmäinen päivä ja kahdeksas nuotti on oktaavin ensimmäinen nuotti. Samalla luvun kahdeksan merkitys littyy ylösnousemukseen..."

"Luku kahdeksan mainitaan Raamatussa 80 kertaa."

"Vedenpaisumuksesta selviytyi neljä miestä; Nooa ja hänen poikansa Seem, Haam ja Jaafet. Heistä Haam joutui kuitenkin kirouksen alle pilkattuaan isäänsä Nooaa. Näin jäljelle jää kolme miestä, jotka uskoivat ja noudattivat Jumalan käskyjä:"

Nooa     58
Seem   340
Jaafet  490
---------------
            888

Danielin kirjassa on neljä hurskasta, Jumalaa pelkäävää miestä:

Daniel       95
Hananja  120
Miisael    381
Asarja     292
------------------
                888

Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä.
Matt. 1:21

I      10
E       8
S    200
O     70
U   400
S    200
--------------------
      888

"Näin maailmaan syntyi vapahtaja, jonka nimen arvo oli kätkettynä Jumalan uskollisten palvelijoiden nimiin vuosisatoja aikaisemmin. Usko Häneen, joka itse on 'ylösnousemus ja elämä' (Joh.11:25), pelasti vedenpaisumuksesta, tulisesta pätsistä ja jalopeurain luolasta. Näin Jumala käytti numeroa 888, Jesuksen lukua, Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta lähtien läpi koko Raamatun vahvistamaan, että Hän on Hänen Sanansa Raamatun takana."

Pekka Lahtinen: Luojan lukuja s. 46-47, 82-84

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti