lauantai 16. marraskuuta 2019

Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme

mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
Room. 5:5


Mitä tarkoittaa se, että Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme?

Jumala on Pyhä ja Jumala on Henki, Jumalan luonto on Rakkaus. Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme, joten sen pitäisi myös näkyä meissä keskinäisenä rakkautena, ei hymyilynä, vaan TEKOINA.

6 Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä; joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.
7 Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

1Joh. 4:6-8


20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.

1Joh. 4:20-21


Jumalan rakkaus on äärimmäisen armahtavainen ja laupias.

Kun kerran Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme, niin meidän tulisi olla toinen toisiamme ja kaikkia ihmisiä kohtaan armahtavaisia ja helläsydämisiä, TÄYDELLISIÄ RAKKAUDESSA.

Sen pitäisi näkyä meissä, ei hymyilynä, vaan TEKOINA.

Olkaa armahtavaiset, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen.
Luuk. 6:36


43 Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'.
44 Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
45 että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
46 Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin?
47 Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?
48 Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."

Matt. 5:43-48



JUMALA ON AINA OLLUT RAKKAUS


Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra (Jahve) antaa, te olette nähneet. Sillä Herra (Jahve) on laupias (polusplagchnos) ja armahtavainen (oiktirmon).
Jaak. 5:11


polusplagchnos (adj.) 4184 (1) - äärimmäisen myötätuntoinen
from 4183 and 4698 (figuratively); extremely compassionate:--very pitiful.
1) full of pity, very kind


oiktirmon (adj.) 3629 (3) - armollinen, armahtavainen
from 3627 oikteiro
1) merciful 


Olkaa armahtavaiset, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen.
Luuk. 6:36


Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.
Jaak. 5:11


oikteiro 3627 (2) - sääliä, tuntea myötätuntoa
from oiktos (pity)
1) to pity, have compassion on 


Sillä Moosekselle hän sanoo: "Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, ja armahdan, ketä armahdan".
Room. 9:15


Jumala ei muutu, Hänen nimensäkin tulee verbistä hayah; "olla olemassa", sen kaikissa aikamuodoissa. Hän on aina ollut laupias ja armahtavainen.

rachuwm 7349 (13) - myötätuntoinen, säälivä.
from 07355 racham
1) compassionate
1a) always of God with one possible exception (Ps. 112:4)

2Moos. 34:6
5Moos. 4:31
2Aik. 30:9
Neh. 9:17, 9:31
Ps. 78:38, 86:15, 103:8, 111:4, 112:4, 145:8
Joel 2:13
Joona 4:2


Ja Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa"
2Moos. 34:6


Sillä Herra, sinun Jumalasi, on laupias Jumala. Hän ei jätä sinua eikä hukuta sinua; hän ei unhota sinun isiesi kanssa tekemäänsä liittoa, jonka hän on heille valalla vahvistanut.
5Moos. 4:31


Sillä Herra, teidän Jumalanne, on armollinen ja laupias, eikä hän käännä kasvojansa pois teistä, jos te palajatte hänen tykönsä.
2Aik. 30:9


Mutta sinä olet anteeksiantava Jumala, armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa: sinä et heitä hyljännyt.
Neh. 9:17


Mutta sinä suuressa laupeudessasi et tehnyt loppua heistä etkä hyljännyt heitä; sillä sinä olet armahtavainen ja laupias Jumala.
Neh. 9:31


Mutta hän on laupias, antaa anteeksi rikkomukset eikä tahdo hukuttaa. Sentähden hän usein kääntyi vihastansa eikä antanut kaiken kiivautensa nousta. (KR33)
Ps. 78:38

Tämä on käännösvirhe aikamuodossa. Jakeen sisältö on sama kuin edeltävissä Nehemian jakeissa; Jumala, ollen armollinen, antoi heidän turmeltuneen vääryytensä anteeksi eikä hyljännyt ja tuhonnut Israelia. Biblia sanoo Ps. 78:38 paremmin:

Mutta hän oli armollinen, ja antoi pahat teot anteeksi, ja ei hukuttanut heitä; ja hän käänsi pois usein vihansa, ettei hän laskenut kaikkea vihaansa menemään. (Biblia)

But he, being full of compassion, forgave their iniquity, and destroyed them not: yea, many a time turned he his anger away, and did not stir up all his wrath. (KJV)

Mutta sinä, Herra, olet laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen, suuri armossa ja totuudessa.
Ps. 86:15


Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa.
Ps. 103:8


Hän on säätänyt ihmeellisten tekojensa muiston; armollinen ja laupias on Herra.
Ps. 111:4


Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus, armollinen, laupias ja vanhurskas.
Ps. 112:4


Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa.
Ps. 145:8


Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa.
Joel 2:13


Sillä minä tiesin, että sinä olet armahtavainen ja laupias Jumala, pitkämielinen ja armosta rikas, ja että sinä kadut pahaa.
Joona 4:2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti