lauantai 16. marraskuuta 2019

Täydellisyyden side

1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen
toivoa;
5 mutta
(Jumalan kirkkauden)  toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
Room. 5:1-5

Meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo ja ahdistukset, jotka sitä saavat aikaan.
Jumalan kirkkauden toivo ei saata meitä kunniattomaan tilaan, koska Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme meille annetun Pyhän Hengen kautta. Jumalan rakkaus on lain täyttämys ja täydellisyyden side.

Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.
Room. 13:10


Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. 
Kol. 3:14

Meidän Taivaallinen Isämme on rakkaus ja Hän on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme. Meidän tulee rakastaa vihollisiamme, jotta meidät tunnistettaisiin Isämme lapsiksi.

44 Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
45
että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa;
sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
Matt. 5:44-45


34 Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne.
35 Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."
Joh. 13:34-35


Jeesus käski meidän rakastaa toisiamme samalla tavalla kuin hän on meitä rakastanut. Ei hymyilemällä, vaan Hänen rakkautensa oli ja on TEKO. Maailma tunnistaa meidät Jeesuksen seuraajiksi siitä, jos meillä on keskinäinen rakkaus. Että se olisi samankaltaista rakkautta jolla Jeesus rakastaa, se ei jää pelkäksi hymyilyksi, vaan näkyy TEKOINA. Usko ilman tekoja on kuollutta uskoa (Jaak. 2).

Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
1Kor. 13:1

Rakkaus on käsky, eikä ehdotus. Vaikka ei huvittaisikaan, niin se on käsky. Ensimmäinen käsky on rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestä, sielusta ja mielestä ja sitten perään rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. NIINKUIN ITSEÄSI. Näissä kahdessa käskyssä riippuu KAIKKI LAKI JA PROFEETAT.

36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

Matt. 22:36-40



Uskon tarkoitus ei ole siinä että pelastutaan jostain "helvetti"-nimisestä paikasta.
Uskon tarkoitus on, että vapaudumme synnistä ja synnin tekemisestä ja että me muutumme.
Että Jumalan kuva, Hänen luontonsa, rakkaus, alkaisi heijastua meissä päivä päivältä kirkkaampana ja näkyisi meissä - ei hymyilynä, vaan TEKOINA. Jumalan kirkkauden toivo. Jumalan kirkkauteen ei pääse ilman ahdistuksia ja itselleen kuolemista. Meidän on suostuttava muuttumaan.

14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
15 ja hän on kuollut kaikkien edestä, että
ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.

2. Kor. 5:14-15


2 Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.
3 Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään,
4 joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee,
5 niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä,
6 ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta,
7 jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta.
8 Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa.
9 Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä.
10 Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;
11 sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan. 

2Piet. 1:2-11







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti