lauantai 4. elokuuta 2018

Alkuaineet kuumuudesta hajoavat

25 Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista.
26 Silloin hänen äänensä järkytti maata, mutta nyt hän on luvannut sanoen: "VIELÄ KERRAN MINÄ LIIKUTAN MAAN, JOPA TAIVAANKIN".
27 Mutta tuo "vielä kerran" osoittaa, että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat muuttumaan, että ne, jotka eivät järky, pysyisivät.
28 Sentähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla;
29 sillä MEIDÄN JUMALAMME ON KULUTTAVAINEN TULI.
Hepr. 12:25-29

40 Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan (katakaio), niin on tapahtuva maailman lopussa. 
41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja HE KOKOAVAT HÄNEN VALTAKUUNNASTAAN NE, JOTKA OVAT PAHENNUKSEKSI JA JOTKA TEKEVÄT LAITTOMUUTTA,
42 JA HEITTÄVÄT HEIDÄT TULISEEN  PÄTSIIN; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
43 Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon. 
Matt. 13:40-43

katakaio (verbi) 2618 (12) - poltetaan loppuun
1) to burn up, consume by fire

Matt. 3:12, 13:30, 13:40
Luuk. 3:17
Apt. 19:19
1Kor. 3:15
Hepr. 13:11
2Piet. 3:10
Ilm. 8:7, 17:16, 18:8

KULUTTAVA TULI - tuli, joka kuluttaa.
Mitä jää jäljelle? - Pelkkää tuhkaa. Iankakkinen piinahelvetti on kirkon valheita.

Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 6:23)

Tulipätsi on lähellä. Maailma on saanut siitä esimakua erityisesti tänä kesänä, kun  valtavat maastopalot ovat roihunneet ympäri maailmaa. Palomiehet tekevät parhaansa saadakseen palon hallintaan ja sammutettua ihmisvoimin. Armollinen Jumala antaa rankkasateen sammuttamaan roihuavan liekkimeren. Monet menehtyivät liekkeihin, monet menettivät omaisensa, kotinsa ja omaisuutensa. Talot, autot, työpaikat, kotikaupunki... kaikki paloi tuhkaksi.  Itkua, parkua, savuavat rauniot, jäljellä raastava ahdistus ja kammottava tyhjyys. Miksi, miksi...?

Nämä ovat synnytystuskien polttoja, jotka tihentyvät. Pahempaa on tulossa, eikä vesi enää sammuta tulimerta kun Jumala lopulta polttaa tulessa koko tämän pahan maailman. Jumala on Sanassaan luvannut luoda uudet taivaat ja uuden maan, jossa Hänen tahtonsa (=rakkaus) vallitsee. Hän tahtoisi sinne meidät kaikki sillä siellä meillä on iankaikkinen elämä Jumalan läsnäolossa ja yltäkylläisyydessä. Tätä elämää Jumala meille tarjoaa - mutta ainoastaan ja Jeesuksen kautta ja Jeesuksessa.

Teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. (Joh. 3:7)

Ainoastaan Jeesuksessa me olemme turvassa. Jokaisen täytyy tunnistaa syntisyytensä ja tunnustaa syntinsä, nöyrtyä kokosydämisesti ja anoa Jumalan edessä anteeksiantamusta.

Ihmiskunnan lunastukseen tarvittiin Jeesuksen uhrikuolema. Hän suostui naulittavaksi ristille kuolemaan sinunkin tähtesi. Älä pidä halpana hänen vertaan, sillä hän kärsi sinun tähtesi, jotta sinä saisit elää. Jeesus on ainoa välimies ihmisen ja Jumalan välillä; hän on se ahdas portti, joka vie elämään. Ei ole mitään muuuta tietä. Ei riitä, että pidät Jeesusta totena, vaan sinun on saatava hänen uskonsa, henkeesi hänen henkensä, joka huutaa "Abba, Isä!". Saadakseen hänen henkensä, jokaisen on itse henkilökohtaisesti anottava syntien aneeksiantamusta. Vanhurskautta ei saada lapsikasteessa eikä kirkon sakramenteissa.

Kun Jumala vastaa, Hän uudestisynnyttää sinut ja pukee sinut ylösnousseen poikansa, Jeesuksen Messiaan vanhurskauteen. Vasta silloin Jumala näkee sinussa rakkaan poikansa ja vasta silloin olet uudestisyntynyt Jumalan lapseksi. Jos otat Jeesuksen herraksesi, pääset vapaaksi syntielämästäsi ja pysymällä hänessä saat palvella elävää Jumalaa.

Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. (Apt. 2:37-38)

"Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan. Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt." (Joh. 14:23-24)

Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset tekisivät parannuksen ja pelastuisivat. Hän tahtoo olla kaikkien Isä, mutta Hän ei pakota ketään lapsekseen. Jumalalla on hyvä tahto meitä kohtaan, mutta Hänen on pakko tuomita synti, sillä Hänessä ei ole mitään pimeyttä. Sinun täytyy poistaa elämästäsi epäjumalat ja rakastua Jumalaan ja Jumalan totuuteen, voidaksesi elää!

Joka uskoo Poikaan POJAN KAUTTA, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä. 
Joh. 3:36

Joka uskoo pojan kautta, hänellä on iankaikkinen elämä, ja joka ei poikaa tottele, ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha on pysyvä häntä vastaan. (aramea)

5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla TALLETETUT TULELLE, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen (apoleia) TUHON päivään... 
2. Piet. 3:5-7...

apoleia (subst.) 684 (20) - täydellinen tuho
1) destroying, utter destruction
1a) of vessels
2) a perishing, ruin, destruction
2a) of money
2b) the destruction which consists of eternal misery in hell

5. Sillä tämä on heille erehdys, kun he niin tahtovat, että taivaat olivat jo alusta, ja maa erotettiin vesistä, ja se nousi vesistä, Jumalan sanan kautta
6. Näiden kautta silloinen maailma riippui vedestä, ja se tuhoutui.
7. Mutta ne taivaat, jotka ovat nyt, ja maa, ovat Jumalan oman sanan kautta varastoidut tulelle, kun niitä säästetään sitä tuomion päivää varten, ja ihmisten pahantekijöiden kadotuksen päivälle.  (aramea)

Vanha maailma nousi vedestä ja Jumala tuhosi pahuudessa eläneet sielut veden kautta.
Nykyinen maailma on talletettu tulelle, ja Jumala tuhoaa pahuudessa elävät sielut tulen kautta.
Uskova ottaa upotuskasteen, joka symboloi vanhan syntielämän hautaamista veteen.

Ketkä ovat jakeen 7 "jumalattomia ihmisiä"? 
- Eivätkö ne, jotka elävät ilman Jumalan lakia, kävelevät Jumalan lain yli; elävät laittomuudessa.

Mikä on "laittomuus"?

Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. (1Joh. 3:4)

Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 6:23)

Mitä sanovat kristityt?
- "Laki ei koske meitä, sillä Jeesus on vapauttanut meidät siitä ja meillä on rakkauden laki". 
Rakkauden laki perustuu Jumalan lakiin. Jos elät Jumalan laissa, olet rakkauden ytimessä.

Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä. Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. (1Joh.5:2-3)

Ja tämä on rakkaus, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan. (2Joh.1:6)

8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä (siis Herran näkökulmasta) niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
9 Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.
10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
2. Piet. 3:8-10

14 Syntiset Siionissa peljästyvät, vavistus valtaa jumalattomat (ulkokultaiset tekopyhät uskovat): "Kuka meistä voi asua kuluttavassa tulessa, kuka asua iankaikkisessa hehkussa?"
15 Joka vanhurskaudessa vaeltaa ja puhuu sitä, mikä oikein on, joka halveksii väärää voittoa, jonka käsi torjuu lahjukset luotaan, joka tukkii korvansa kuulemasta veritöitä ja sulkee silmänsä näkemästä pahaa,
16 hän on asuva kukkuloilla, kalliolinnat ovat hänen turvansa; hänelle annetaan hänen leipänsä, eikä vesi häneltä ehdy.
17 Sinun silmäsi saavat katsoa kuningasta hänen ihanuudessaan, saavat nähdä avaran maan.
Jes. 33

Siion koostuu uudestisyntyneistä uskovista. Suuri osa meistä elää synnissä;
valheissa ja laittomuudessa.

26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
27 vaan hirmuinen TUOMION ODOTUS ja TULEN KIIVAUS, joka on kuluttava vastustajat. 
28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
30 Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "MINUN ON KOSTO, MINÄ OLEN MAKSAVA"; ja vielä: "HERRA ON TUOMITSEVA KANSANSA".
31 Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin. 
Hepr. 10:26-31

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti