sunnuntai 5. elokuuta 2018

Shin


אש
'esh 784 (379) - tuli, liekit, alttarin tuli, Jumalan vihan tuli
1) fire
1a) fire, flames
1b) supernatural fire (accompanying theophany)
1c) fire (for cooking, roasting, parching)
1d) altar-fire
1e) God's anger (fig.)

א alef - härkä, johtaja
ש shin - hampaat

Käänsin Shin-kirjaimesta kertovaa tekstiä eräältä kabbalan sivulta. Kabbala on Israelissa yleistä ja hallitsevaa okkultismia, joka on levinnyt ympäri maailmaa, mm Madonna on yksi sen keulakuvista.

"Heprean kirjain Shin, ש on heprean aakkoston 21. kirjain. Sen numeraalinen arvo on 300. 300x21=3300=3 (3+0+0=3), joten kirjaimessa Shin ש, on kätkettynä numero 3, joka liittyy Shin-kirjaimen ש kolmeen kärkeen.

Shin-kirjaimen oikea sakara on muodostuu Nun-kirjaimen נ ylemmästä osasta ja vasen- ja keskisakara muodostuvat Zain- ז ja Vav- ו -kirjaimista, jotka lepäävät avoimen Nun-kirjaimen נ perustan päällä. Shin muodostuu siis kolmesta kirjaimesta - Nun, Zain ja Vav.

Shinin kolme kärkeä symboloivat kolmea liekkiä. Shin-kirjain ש on tulen symboli. Tämä muoto tunnetaan monissa perinteissä Neptunen/ Poseidonin kolmikärkenä (atrain), ja Shivan trishulana. Se on jumalten ase."


 

Shivan trishula                    Shin-mudra (sormijoogaa)

"Heprean sana אש,”tuli”, kirjoitetaan א alef ja ש shin. Alef-kirjain liittyy kolmeen ensisijaiseen voimaan. Myös ש Shin liittyy kolmeen ensisijaiseen voimaan, jotka on esitetty Elämänpuun ensimmäisen kolmion sefiroissa; Keter, Hochma ja Binah. Kristinuskossa ne on nimetty Isä, Poika ja Pyhä Henki. Hinduismissa tätä kolminaisuutta tai kolmea jumalista tuliolentoa kutsutaan nimillä Brahma, Vishnu ja Shiva."

Isä (Kether) luovana voimana ilmaisee Binahin (Shiva) Pyhän Hengen kautta. Sen vuoksi voit löytää hinduismissa, että Shiva, Pyhä Henki, on aina Parvati, hän vaimonsa vieressä. Toisinaan hänet esitetään yhtenä sukupuolettomana ruumiina, puoliksi maskuliini ja puoliksi feminiini, Shiva-Parvati. Shiva pitelee aina kolmikärkeä, tridenttiä. Hepreassa kirjain Shin שין merkitsee "hammas" ja "haarukka". Tridentti tai trishula on haarukka. Shin-kirjain on symboli haarukasta, joka kirjoitetaan hepreassa שין Shin. Tridentti on myös Neptunuksen/Poseidonin kädessä. 

Astrologisesti käpylisäkettä hallitsee Neptunus. Käpylisäkkeessä meillä on Pyhän Hengen atomi, joka on kabbalassa Binah. Binah, Pyhä Henki, Shiva, liittyy Neptunukseen sillä, Neptunuksella, kuten myös Shivalla, on valta vesissä, koska vesien voimat ovat luomisen voimia."

Elämänpuun https://fi.wikipedia.org/wiki/Sefirot ensimmäisen kolmion kolme sefiraa liittyvät keskipilariin ja sen kolmeen kolmioon. Kabbalassa nämä yhdistyvät kolmeen neljästä elementistä, nimittäin; ilma, tuli ja vesi, jotka yhdistyvät progressiivisesti kaikkiin sefiroihin Elämänpuussa, ja yhdistyy alhaalla Malkuthiin, "Kuningaskuntaan", joka symboloi maa-elementtiä. Kolme elementtiä ovat edustettuna kolmessa äitikirjaimessa:

aleph א ilma
shin ש: tuli
mem מ: vesi

Nämä kolme ovat koottuina yhteen Malkuthissa, maassa."

Antiikin filosofit jäsensivät maailmaa alkuaineiden eli elementtien avulla, joiden symbolina on kolmio.

Kabbalan neljä maailmaa:
Yod (Y) - tuli (Kether, Hochma, Binah) - Tuleva maailma (tuli- kolmio kärki ylöspäin - mies)
Hei (H) - vesi (Hesed, Gibura, Tiferet) - Luomisen maailma (vesi- kolmio kärki alaspäin, nainen)
Vav (V) - ilma (Netzach, Hod, Yesode) 
Hei (H) - maa (Malkuth) 
= Kabbalan YHWH, "I AM", Yehovah (Jumalan nimi on Jahve, ei Jehova!)

"Suhteessa ensimmäiseen kolmioon (Kether, Hochmah ja Binah - Isä, Poika ja Pyhä Henki), visualisoimme tulta, Shin, IAO:na, kuten Diodorus Siculus totesi luetellessaan muinaisia lainsaatäjiä: ”Mooses osoitti juutalaisten keskuudessa, että Jumala, IAO, antoi hänelle lakinsa.” "

IAO on gnostismin sanastoa ja tarkoittaa, arkonia, joka vastaa Jupiterin herrautta.
Muinaisen gnostilaisen opetuksen mukaan arkoni oli yksi monista demiurgin, "luoja jumalan" palvelijoista, jotka olivat sanansaattajia ihmiskunnan ja gnosiksen kautta saavutettavan jumalan välillä. Niillä on Vanhan testamentin enkelien ja demonien rooli Jumalan agentteina. Termi arkoni on otettu muinaisen Kreikan virka-sanasta, arkon, arkontti, virkamies ["hallitukset" (principalities)]. Näkemyksen mukaan maailman on luonut ja sitä hallitsevat häijyt arkonit. Kabbalassa Jumala on käännetty pahaksi ja paholainen ajaa itseasiassa hyvää tarkoitusta.

arche (subst.) 746 (58) alkuperä, ensimmäinen sarjassa; johtaja, ensimmäinen sija, valta; enkelit ja demonit
1) beginning, origin
2) the person or thing that commences, the first person or thing in a series, the leader
3) that by which anything begins to be, the origin, the active cause
4) the extremity of a thing
4a) of the corners of a sail
5) the first place, principality, rule, magistracy
5a) of angels and demons


Chi Rho - XP

Chi Rho, Alfa ja Omega-symbolissa näkyy myös IAO. Varhaiset symbolit, jotka olivat samankaltaisia kuin Chi Rho olivat staurogrammi ja IX-monogrammi .
Staurogrammi ei ole kaukana Egyptin Ankh-silmukkarististä, joka voi olla myös siipien kanssa, jolloin se on isis-ankh.




Sitten kabbalasta päästään hinduismiin, eli joogasta tuttuun chakra-järjestelmään.

Keter (Tuli/Kruunu) - kolminaisuusopin Isä - hinduismin kruunuchakra ja mantra OM.
Hochma (Tuli/Viisaus) - kolminaisuusopin Poika - hinduismin otsachakra
Binah (Tuli/Ymmärrys) - kolminaisuusopin Pyhä Henki - hindusimin Shiva, kurkkuchakra
Malkuth (Maa/Kuningaskunta) - kolminaisuusoppi (?) - hinduismin juurichakra


"Ensimmäisen kolmion yläpuolella on Ain Soph Aur. Tämä valkeus, yhdessä toisen kolmion kanssa ovat Jod-Hei-Vav-Hei, jota tuli myös edustaa. Ain Soph Aur on ilmaisematon maailmankaikkeus, ja Intiassa sitä edustaa jumala Agni. Sen vuoksi sanotaan, että kaikki jumalat, koko maailmankaikkeus, kaikki luodut, kaikella on juurensa Agnissa, joka on tuli. Tämä Agni tai tuli ilmaisee itseään Atziluthissa Ketherin, Hochmahin ja Binahin kautta, silti kaikkein kauneimmat tulen atomit hohtavat aina Chokmahissa, sillä Chokmah edustaa Shin-kirjainta, joka on tuli."

Tämän jälkeen Kabbala selvittää siemenestä (Nun-kirjain - Joosua Nuunin poika) spermasta ja sen voimasta "maan suolana" viitaten Matt. 5:13. Kaikki pyörii seksi-tulen, tämän maailman  "rakkauden", ympärillä. Kabbalistin käsitys Jumalasta kuluttavana tulena on positiivinen, elämää ylläpitävä seksuaalinen voima ja himon polte, joka hallitsee ja ohjaa ihmistä.

Kabbalan Malkuth, kuningaskunta, ja hinduismin juurichakra sijoittuvat ihmiskehossa sukuelinten kohdalle, sinne, mistä lähtee kundaliini, käärmevoima läpi chakraston täyttymykseensä, SHEKINAAN. Shekina-kirkkautta ei mainita Raamatussa kertaakaan, vaikka uskovat sitä sanaa joskus käyttävätkin. Kabbalassa tulkitaan, että shekina olisi se maailman valkeus, jota pimeys ei käsittänyt (Joh.1).

Tätä taustaa vasten, on ymmärrettävää, että Vanhassa testamentissa puhutaan niin paljon haureudesta, pyhäkköportoista, uskottomuudesta avioliitossa, joka symboloi myös uskottomuutta Jumalalle. Kaikki pakanauskonnot ovat keskittyneet pyörimään seksin ja seksihimojen ympärille. Myös Taivaan Kuningatar. Kun näitä ymmärtää, tajuaa senkin, miksi maailman viihdeteollisuus käyttää niin paljon tulta, salamoita ja savua.

"Vain sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää! Ei rakkautta voi riistää multa, toivo jäljelle jää! Kun sata aurinkoo meille paistaa, ja laiva valmis on nousemaan. Minä turvaan vien tämän rakkauden ja me löydämme uuden maan." (Sata Salamaa)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti