torstai 25. huhtikuuta 2019

On oleva yksi lauma ja yksi paimen

37 Ja israelilaiset lähtivät liikkeelle ja kulkivat Ramseksesta Sukkotiin; heitä oli noin kuusisataa tuhatta jalkamiestä, paitsi vaimoja ja lapsia.
38 Ja myös paljon sekakansaa meni heidän kanssansa, sekä lampaita ja raavaskarjaa suuret laumat.
2. Moos. 12:37-38

Kun Israelin kansa lähti Egyptistä kohti Luvattua maata, oli heidän joukossaan myös paljon sekakansaa, jotka eivät olleet Aabrahamin jälkeläisiä. Mooseskin otti itselleen etiopialaisen vaimon. Sekakansan miehet ympärileikattiin Jahven liittoon ja heidän perhekuntiaan koskivat samat lait ja säädökset kuin Jaakobin jälkeläisiäkin.


43 Ja Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille: "Tämä on säädös pääsiäislampaasta: Kukaan muukalainen älköön siitä syökö;
44 mutta jokainen rahalla ostettu orja syököön siitä, kunhan olet ympärileikannut hänet.
45 Loinen ja päiväpalkkalainen älkööt siitä syökö.
46 Samassa talossa se syötäköön; älköön mitään siitä lihasta vietäkö talosta ulos, älkääkä siitä luuta rikkoko. 
47 Koko Israelin seurakunta viettäköön sitä ateriaa.
48 Ja jos joku muukalainen asuu sinun luonasi ja tahtoo viettää pääsiäistä Herran kunniaksi, niin ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa ja sitten käyköön sitä viettämään ja olkoon silloin niinkuin maassasyntynyt. Mutta yksikään ympärileikkaamaton älköön siitä syökö.
49 Sama laki olkoon maassasyntyneellä ja muukalaisella, joka asuu teidän keskuudessanne."
2Moos. 12:43-49

14 ...Ja jos MUUKALAINEN joka ASUU TEIDÄN luonanne KANSSANNE tai KUKATAHANSA on  ainiaaksi asettunut teidän keskuuteenne (if a stranger sojourn with you, or whosoever be among you in your generations), tahtoo uhrata suloisesti tuoksuvan uhrin Herralle, niin hän tehköön, niinkuin tekin teette.
15 SEURAKUNNASSA  OLKOON YKSI SÄÄDÖS (chuqqah 2708) TEILLÄ KUIN MUUKALAISELLAKIN, JOKA ASUU TEIDÄN luonanne KANSSANNE. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. SE, MIKÄ KOSKEE TEITÄ, KOSKEKOOT MYÖS MUUKALAISTA Herran JAHVEN EDESSÄ.
16 Sama YKSI LAKI (towrah 8451) JA sama YKSI OIKEUS (mishpat 4941) OLKOON SEKÄ TEILLÄ, ETTÄ MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN luonanne KANSSANNE."
4Moos. 15:1-16

Entä mikä tilanne on nyt, ns. Uudessa liitossa?
Jeshua itse sanoi:

Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva YKSI LAUMA ja YKSI PAIMEN.
Joh. 10:16

1 Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii,
2 kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa
3 ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä:
4 yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;
6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.
Ef. 4:1-6

Me olemme samaa perheväkeä. Ei saa olla kahta leiriä;  "juutalaiset" ja "kristityt", kahta toimintatapaa, kahdenlaisista juhlista puhumattakaan. Nk. kristityt luulevat, että heillä on se oikea oppi" ja he yrittävät käännyttää juutalaiset "kristityiksi", eli armoksi kutsumansa laittomuuden alle.

Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä.
1Joh. 5:3 

Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus 
(Lawlessness = Torahlessness).
1Joh. 3:4

17 Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta,
18 niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua.
Room. 11:17-18


Uudestisyntyneinä uskovina me olemme oksastetut Israelin jaloon öljypuuhun. Meidän lunastajamme messias Jeshua ei ole kristitty, vaan JUUTALAINEN. Koko Raamattu ja sen kirjoittajat ovat juutalaisia. On murheellista, että kristityt veljemme ja sisaremme HYLKÄÄVÄT JAHVEN TOORAN,  he eivät suostu edes tutkimaan mistä on kysymys, vaan ovat tieten tahtoen mieluummin laodikean hengessä oksastetut joulukuuseen ja kolminaisuusoppiin.

24 Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa!
25 Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku YTEY on sisälle tullut TULEE SISÄLLE
26 ja niin kaikki KOKO (hengellinen Israel =pakanauskovat + juutalaiset) Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
27 Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä."
Room. 11:24-27

"Pakanain täysi luku" on väärin käännetty. Jae ei puhu lukumäärästä, vaan raamatullisesta ymmärryksestä ja sen mukaisesta kääntymisestä kristittyjen pakanallisista traditioista Tooraan ja raamatullisiin kalenterijuhliin. Meissäkin tulee asua jumalisuuden "koko täyteys", mutta sille ei jää tilaa, jos kapinoimme oman tahtomme vallassa .

24 For if thou wert cut out of the olive tree which is wild by nature, and wert graffed contrary to nature into a good olive tree: how much more shall these, which be the natural branches , be graffed into their own olive tree?
25 For I would not, brethren, that ye should be ignorant of this mystery, lest ye should be wise in your own conceits; that blindness in part is happened to Israel, until the fulness of the Gentiles be come in. 
26 And so all Israel shall be saved: as it is written, There shall come out of Sion the Deliverer, and shall turn away ungodliness from Jacob:
27 For this is my covenant unto them, when I shall take away their sins. (KJV)

24 For if thou wast cut out of the Olive tree, which was wild by nature, and was grafted contrary to nature in a right Olive tree, how much more shall they that are by nature, be grafted in their own Olive tree?
25 For I would not, brethren, that ye should be ignorant of this secret (lest ye should be arrogant in yourselves) that partly obstinacy is come to Israel, until the fullness of the Gentiles be come in. 
26 And so all Israel shall be saved, as it is written, The deliverer shall come out of Zion, and shall turn away the ungodliness from Jacob.
27 And this is my covenant to them, When I shall take away their sins. (GNV)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti