keskiviikko 25. syyskuuta 2019

He eivät vielä ymmärtäneet Kirjoituksia


37 Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
38 Joka uskoo minuun niin kuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat."

39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

Joh. 7:37-39

14 Ja saatuansa nuoren aasin Jeesus istui sen selkään, niinkuin kirjoitettu on:
15 "Älä pelkää, tytär Siion; katso, sinun kuninkaasi tulee istuen aasin varsan selässä".

16 Tätä hänen opetuslapsensa eivät aluksi ymmärtäneet; mutta kun Jeesus oli kirkastettu, silloin he muistivat, että tämä oli hänestä kirjoitettu ja että he olivat tämän hänelle tehneet.

Joh. 12:14-16

Kirkastettu tarkoittaa nostettu Isän oikealle puolelle, mikä tapahtui kymmenen päivää ennen helluntaita. Pyhyyden Henki annettiin helluntaina ja opetuslapset uudestisyntyivät vasta silloin. He eivät voineet uudestisyntyä aikaisemmin, koska Pyhä Henki annettiin vasta helluntaina. Pyhä Henki ei voinut tulla ennen kuin Jeshua oli nostettu Isän oikealle puolelle.

Evankeliumeissa opetuslapset eivät vielä ymmärtäneet, että Jeshua tapettaisiin ja että hän nousisi kolmantena päivänä kuolleista.


Siitä lähtien Jeesus alkoi ilmoittaa opetuslapsilleen, että hänen piti menemän Jerusalemiin ja kärsimän paljon vanhimmilta ja ylipapeilta ja kirjanoppineilta ja tuleman tapetuksi ja kolmantena päivänä nouseman ylös.
Matt. 16:21



43 Ja kaikki hämmästyivät Jumalan valtasuuruutta. Mutta kun kaikki ihmettelivät kaikkea sitä, mitä Jeesus teki, sanoi hän opetuslapsillensa:
44 "Ottakaa korviinne nämä sanat: Ihmisen Poika annetaan ihmisten käsiin".

45 Mutta he eivät käsittäneet tätä puhetta, ja se oli heiltä peitetty, niin etteivät he sitä ymmärtäneet, ja he pelkäsivät kysyä häneltä, mitä se puhe oli.
46 Ja heidän mieleensä tuli ajatus, kuka heistä mahtoi olla suurin.
Luuk. 9:43-46



31 Ja hän otti tykönsä ne kaksitoista ja sanoi heille: "Katso, me menemme ylös Jerusalemiin, ja kaikki on täysin toteutuva, mitä profeettain kautta on kirjoitettu Ihmisen Pojasta.
32 Sillä hänet annetaan pakanain käsiin, ja häntä pilkataan ja häväistään ja syljetään;
33 ja ruoskittuaan he tappavat hänet, ja kolmantena päivänä hän nousee ylös."

34 Mutta he eivät ymmärtäneet tästä mitään, ja tämä puhe oli heiltä niin salattu, etteivät he käsittäneet, mitä sanottiin.

Luuk. 18:31-34


6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.
8 Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi.

9 Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että hän oli kuolleista nouseva.
10 Niin opetuslapset menivät takaisin kotiinsa.
Joh. 20:6-10



Jeshuan ristiinnaulitsemisen ja kuoleman jälkeenkään opetuslapset eivät ymmärtäneet mitä oli tapahtunut ja miksi. Jeshua oli kuollut ja näytti siltä, että homma raukesi tyhjiin.

6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.
8 Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi.

9 Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että hän oli kuolleista nouseva.
10 Niin opetuslapset menivät takaisin kotiinsa.
Joh. 20:6-10


12 Mutta Pietari nousi ja juoksi haudalle; ja kun hän kurkisti sisään, näki hän siellä ainoastaan käärinliinat. Ja hän meni pois ihmetellen itsekseen sitä, mikä oli tapahtunut.
13 Ja katso, kaksi heistä kulki sinä päivänä Emmaus nimiseen kylään, joka on kuudenkymmenen vakomitan päässä Jerusalemista.
14 Ja he puhelivat keskenään kaikesta tästä, mikä oli tapahtunut.
15 Ja heidän keskustellessaan ja tutkistellessaan tapahtui, että Jeesus itse lähestyi heitä ja kulki heidän kanssansa.
16 Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä.
17 Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina muodoltansa.
18 Ja toinen heistä, nimeltä Kleopas, vastasi ja sanoi hänelle: "Oletko sinä ainoa muukalainen Jerusalemissa, joka et tiedä, mitä siellä näinä päivinä on tapahtunut?"
19 Hän sanoi heille: "Mitä?" Niin he sanoivat hänelle:
"Sitä, mikä tapahtui Jeesukselle, Nasaretilaiselle, joka oli profeetta, voimallinen teossa ja sanassa Jumalan ja kaiken kansan edessä,
20 kuinka meidän ylipappimme ja hallitusmiehemme antoivat hänet tuomittavaksi kuolemaan ja ristiinnaulitsivat hänet.
21 Mutta me toivoimme hänen olevan sen, joka oli lunastava Israelin.
Ja onhan kaiken tämän lisäksi nyt jo kolmas päivä siitä, kuin nämä tapahtuivat.
Luuk. 24:13-21


Jeshua ilmestyi myöhään illalla opetuslapsilleen, jotka olivat koolla lukittujen ovien takana (Joh. 20:19). Kahdeksan päivän kuluttua siitä hän ilmestyi heille uudestaan (Joh.20:26). Vielä tämänkin jälkeen he jättivät homman sikseen ja lähtivät Pietarin johdolla kalaan.

1 Sen jälkeen Jeesus taas ilmestyi opetuslapsilleen Tiberiaan järven rannalla; ja hän ilmestyi näin:
2 Simon Pietari ja Tuomas, jota sanottiin Didymukseksi, ja Natanael, joka oli Galilean Kaanasta, ja Sebedeuksen pojat sekä kaksi muuta hänen opetuslapsistaan olivat yhdessä.

3 Simon Pietari sanoi heille: "Minä menen kalaan". He sanoivat hänelle: "Me lähdemme myös sinun kanssasi".
Niin he lähtivät ja astuivat venheeseen; mutta eivät sinä yönä saaneet mitään.
Joh. 21:1-3


4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."
6 Niin he ollessansa koolla kysyivät häneltä sanoen: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?"
7 Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut,
8 vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".
9 Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.

Apt. 1:4-9


Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset.

44 Ja hän sanoi heille: "Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa".
45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset.
46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.
48 Te olette tämän todistajat.
49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."
50 Sitten hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti, ja nosti kätensä ja siunasi heidät.
51 Ja tapahtui, että hän siunatessaan heitä erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen.

Luuk. 24:43-51


Opetuslapset uudestisyntyivät kun Pyhä Henki muutti heihin ja muutti heidät.

37 Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
38 Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen;
sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

Joh. 7:37-39


Pyhä Henki ei ole kolmas persoona, vaan lapseuden henki, Pojan henki, Jeshuan henki, joka huutaa meissä:"Abba, Isä!".

Nikean kirkolliskokouksessa v. 325 päätettiin oppi kolmiyhteisestä Jumalasta, jonka kolmas persoona olisi pyhä henki. Kolmiyhteinen jumala ei kestä Raamatun valoa!!!

Henki ei voinut tulla ennen kuin Jeshua oli nostettu taivaisiin Isän oikealle puolelle, koska uudestisynnyttävä Henki on Jeshuan Henki.

Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
Joh. 16:7


Opetuslapsille ja meille kaikille oli hyväksi, että Jeshua meni pois. Hän saattoi olla ainoastaan yhdessä paikassa kerrallaan, mutta kun Jeshua asuu Pyhänä Henkenä jokaisessa uudestisyntyneessä uskovassa,henki on jaettu ympäri maailman ja evankeliumi menee eteenpäin.

Jeshua Messias itse on meissä oleva Pyhä Henki. Hän sai Pyhän Hengen Taivaalliselta Isältään kasteessa, jossa hän tunnustautui Jumalan seuraajaksi.

Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".
Matt. 3:17


18 "Katso, minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, minun rakkaani, johon minun sieluni on mielistynyt; minä panen Henkeni häneen, ja hän on saattava oikeuden sanomaa pakanoille.
19 Ei hän riitele eikä huuda, ei hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla.
20 Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon.
21 Ja hänen nimeensä pakanat panevat toivonsa."

Matt. 12:18-21


Sana tuli lihaksi; hän toi Jumalan Hengen maan päälle Israeliin ja kulki Jumalan kansan ja juutalaisena oman kansansa keskellä. Hän on Sana, koska hän puhui ainoastaan Jumalan sanaa. Jumala, joka on Henki, toimi hänen kauttaan, puhui hänen suullaan ja teki hänen kauttaan ihmeitä. Jeshualla ei ollut mitään omaa agendaa, vaan hän oli tyhjentänyt itsensä ja asettanut itsensä Jumalan tahdon ja auktoriteetin alle. Hän oli 'ihmiskotelo', joka kuljetti Jumalan Henkeä maan päällä. Hän toimi Jumalan ruumiina ja Jumala oli hänen Päänsä.

Sen jälkeen kun Isä otti Jeshuan ylös taivaaseen oikealle puolelleen, on meille jaettu sitä samaa Jumalan Henkeä, Pojan henkeä, lapseuden henkeä, joka meissä huutaa oikeutetusti: "Abba, Isä!". Me uskovina olemme 'ihmiskoteloita', joiden kautta Hänen henkensä voi liikkua ja vaikuttaa ihmisten keskellä. Me olemme Jeshuan ruumis ja Jeshua on meidän päämme, sillä hän on se, joka täydellisesti toteutti Isän tahdon, ja me olemme Jeshuan vanhurskauden suojassa jos seuraamme häntä ja pidämme vaatteemme valkeina. Me jatkamme osaltamme Hänen, Jeshuan työtä maan päällä. Jeshuan oli pakko mennä pois, jotta tämä olisi voinut tapahtua.


voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama (Yksi).
1. Kor. 12:6


16 Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,
17 totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.

18 En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.
19 Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe, mutta te näette minut; koska minä elän, niin tekin saatte elää.
20 Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni, ja että te olette minussa ja minä teissä.

Joh. 14:16-20


Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"
Room. 8:15


"Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä sielu"; viimeisestä Aadamista tuli eläväksitekevä henki.
1Kor. 15:45


joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.
Kol. 1:27


Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua (Pyhää Henkeä) te ette voi mitään tehdä.
Joh. 5:15


https://forssassa.blogspot.com/2019/04/onko-kristityilla-oikea-oppi.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti