torstai 20. huhtikuuta 2017

Autuas on se, joka ei loukkaannu minuun

1 Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan.
2 Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.
3 Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
1. Kor. 2:1-5

Autuas on se, joka ei loukkaannu minuun
Matt. 11:6

Olen tässä pari päivää miettinyt, että voidaanko uskonasioista keskustella rakentavasti, Raamatulla perustellen ja esittää eriäviä näkemyksiä, ilman, että keskustelijoiden TUNTEET kuohuvat yli ja ääni nousee? Onko mahdollisuutta rakentavaan keskusteluun ilman KUOHUVIA TUNTEITA? Voidaanko Raamatun sanaa tarkastella ihan viileän OBJEKTIIVISESTI, siis antamatta henkilökohtaisen näkemyksen ja puolueellisuuden vaikuttaa, antamatta TUNTEIDEN vaikuttaa, vaan ottaa huomioon pelkät Jumalan sanan faktat. Luonnollinen ihminen elää AISTIENSA ja TUNTEIDENSA mukaan. Uskovan pitäisi elää JUMALAN SANAN TOTUUDEN mukaan, eikä antaa aistien ja tunteiden johtaa itseään.

Jos olisi olemassa ihminen, joka ei olisi saanut mitään opetusta eikä hänellä olisi mitään tietoa Jumalasta, ja hän saisi käteensä Raamatun, niin löytäisikö hän sieltä esimerkiksi KOLMINAISUUSOPIN? Eikö ole niin, että kolminaisuusoppi on syötetty meille jo lapsuudessa, meillä on siitä ennakkokäsitys, jonka pohjalta uskoontultuamme alamme lukea Raamattua. Toisin sanoen, Raamatusta löydetään tukea kolminaisuusopille vain sen vuoksi, että sitä luetaan ennakkoasennoitumisen mukaisesti; tottakai se siellä, ei epäillystäkään.

Jos ihmisen alusta alkaen pitäisi etsiä Raamatusta vastaukset omaan uskonelämäänsä, löytäisikö hän sieltä SUNNUNTAIN lepopäiväkseen? Löytäsikö hän sieltä JOULUJUHLAN, JUHANNUKSEN ja PYHÄINPÄIVÄN? Entä KESÄLOMAN?

Kirkko ja herätysliikkeet ovat aivopesseet kristikunnan, niin että vaikka näkemällä näemme ja kuulemalla kuulemme ja Raamatusta selvästi luemme, emme silti näe, emme kuule, emmekä ymmärrä, koska lahkolaisten opit ovat syöpyneet selkäytimeen ja ihmiset arvostavat traditioita, koulutusta ja titteleitä enemmän kuin Jumalan sanaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti