sunnuntai 13. elokuuta 2017

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen

13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
14 Vaan jokaista kiusaa hänen OMA HIMONSA, joka häntä vetää ja houkuttelee;
15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
Jaak. 1:13-15

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen (syntiin houkutteluun); henki tosin on altis, mutta liha on heikko.
Matt. 26:41, Mark. 14:38

Henkeä ei houkutella syntiin, vaan liha, joka on liitossa perkeleen kanssa. Liha on heikko ja sen tahto on aina itsekäs ja laskelmoiva. Sen vuoksi meidän täytyy kuolettaa lihamme ristillä, emmekä saa antaa sen himojen hallita itseämme. Kuollut liha ei himoitse eikä ahnehdi.
Tämä on meidän järjellinen jumalanpalveluksemme.

5 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,
7 ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.
Kol. 3:5-7

Ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat (itse) ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.
Gal. 5:24

Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
Room. 12:1

Autuas se mies, joka kiusauksen (synnin houkutuksen, uskollisuuden testaamisen) kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
Jaak. 1:12

SYNTI KIUSAA

Uskovina me olemme jatkuvassa valintatilanteessa; valitsenko Jumalan tahdon vai oman lihan tahdon. Oman lihan tahdon valitseminen on aina kapinaa Jumalaa vastaan eli syntiä eli laittomuutta. Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan lahja on iankaikkinen elämä. Synti houkuttelee, viettelee, kiusaa ja manipuloi meidän lihaamme, joka on ylpeä, omahyväinen, itsekäs, ahne ja mukavuudenhaluinen. Raamattu sanoo, että vatsa on heidän jumalansa.

"kiusaus"

peirasmos (subst) (21) 
from 3985
- Jumalan operoima ihmisen uskollisuuden, kuuliaisuuden ja mielenlaadun tutkiminen, testaaminen, koettelu. Jumalan lähettämät viettelykset, vastoinkäymiset, ahdistukset ja vaivat, joissa hän meitä testaa ja koettelee kuuliaisuuttamme.
- vihollisen operoima syntiin viekoittelu/houkuttelu/viettelys/manipulointi, kiusaus, joilla hän yrittää horjuttaa meitä ja saada meidät luopumaan uskosta ja luottamuksesta Jumalaan
1) an experiment, attempt, trial, proving
1a) trial, proving: the trial made of you by my bodily condition, since condition served as to test the love of the Galatians toward Paul (Ga 4:14)
1b) the trial of man's fidelity, integrity, virtue, constancy
1b1) an enticement to sin, temptation, whether arising from the desires or from the outward circumstances
1b2) an internal temptation to sin
1b2a) of the temptation by which the devil sought to divert Jesus the Messiah from his divine errand
1b3) of the condition of things, or a mental state, by which we are enticed to sin, or to a lapse from the faith and holiness
1b4) adversity, affliction, trouble: sent by God and serving to test or prove one's character, faith, holiness
1c) temptation (i.e. trial) of God by men
1c1) rebellion against God, by which his power and justice are, as it were, put to the proof and challenged to show themselves

Matt. 6:13, 26:41
Mark. 14:38
Luuk. 4:13, 8:13, 11:4
Apt. 20:19
1Kor. 10:13
Gal. 4:14
1Tim. 6:9
Hepr. 3:8
Jaak. 1:12
1Piet. 4:12
2Piet. 2:9
Ilm. 3:10

Äläkä saata (johdata) meitä kiusaukseen (peirasmos; syntiin houkutteluun); vaan päästä (vapauta) meidät pahasta, sillä (koska) sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
Matt. 6:13

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen (syntiin houkutteluun); henki tosin on altis, mutta liha on heikko.
Matt. 26:41, Mark. 14:38

Ja kun oli kaiken kiusattavansa (syntiin houkuttelun) kiusannut lopettanut, poistui perkele hänen luotaan ajaksi.
Luuk. 4:13

Ja mitkä kalliolle putosivat, ovat ne, jotka kuullessaan sanan ottavat sen ilolla vastaan, mutta joilla ei ole juurta: ainoastaan ajaksi he uskovat ja kiusauksen (testauksen, synnin houkutuksen) hetkellä luopuvat.
Luuk. 8:13

ja anna meille meidän syntimme anteeksi, sillä mekin annamme anteeksi jokaiselle velallisellemme; äläkä saata (johdata) meitä kiusaukseen (synnin houkutukseen); vaan päästä (vapauta) meidät pahasta."
Luuk. 11:4

kuinka minä olen palvellut Herraa kaikella nöyryydellä ja kyynelillä, koettelemuksissa (synnin houkutuksissa, uskollisuuden testauksissa), jotka ovat kohdanneet minua juutalaisten salahankkeiden tähden;
Apt. 20:19

Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus (synnin houkutus, uskollisuuden testaus); ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan (houkuteltavan) yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksessa (synnin houkutuksessa) hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.
1Kor. 10:13

ja tiedätte, mikä kiusaus (houkutus syntiin) teillä oli minun (heikosta) ruumiillisesta tilastani; ette minua halveksineet ettekä vieroneet, vaan otitte minut vastaan niinkuin Jumalan enkelin, jopa niinkuin Kristuksen Jeesuksen.
Gal. 4:14

and even though my physical condition must have tempted you to treat me with scorn, you did not display any sign of disdain or disgust. (Stern)


Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat (antautuvat) kiusaukseen (synnin houkutukseen) ja paulaan (ansaan) ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.

1Tim. 6:9

Älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen (uskollisuuden testaamisen) päivänä erämaassa,
Hepr. 3:8

Autuas se mies, joka kiusauksen (uskollisuuden testaamisen) kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
Jaak. 1:12

12 Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä (fiery trial; tulessa koettelu), jossa olette ja joka on teille koetukseksi (uskollisuuden testaamiseksi), ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa,
13 vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.
1Piet. 4:12-13

9 Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta (synnin houkutuksesta), mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät,
10 ja varsinkin ne, jotka lihan jäljessä kulkevat saastaisissa himoissa ja ylenkatsovat (halveksivat, mitätöivät)  herrauden.
2Piet. 2:9-10

KOSKA sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, NIIN minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen (peirasmos; testauksen=ahdistuksen) hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan (peirazo; testaamaan uskollisuutta) niitä, jotka maan päällä asuvat.
Ilm. 3:10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti