perjantai 30. kesäkuuta 2017

Androgyyni

Androgyyni (aner=mies, gyne=nainen) on henkilö, joka ei tunne kuuluvansa selvästi kumpaankaan biologiseen sukupuoleen.

Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
1Moos. 1:27

Ei ole olemassa kolmatta sukupuolta. Saatana pilkkaa Jumalaa ja haluaa alentaa Jumalan kuvaksi luodun ihmisen kaksineuvoisen, hermafrodiitin madon asemaan. Vihollinen horjuttaa rikkinäistä ja ahdistunutta ihmistä epäilemään omaa sukupuoli-identiteettiään ja aikamme suvaitsevaisuus viimeistelee petoksen.

Mytologioissa selitetään, että maailman luomisen aikaan oli yksi alkuihminen, joka myöhemmin jakaantui kahdeksi, toisiaan täydentäväksi puoliskoksi (jing-jang). Suurempana kokonaisuutena nämä liittyvät käsitykseen olevaisuuden dualistisuudesta, jossa asioilla on vastakohtaparinsa. Monissa Aasian myyteissä nämä vastakohtaparit saavuttavat yhteen sulautuessaan jumalallisen tason.

Intiassa, joka on tuhansien epäjumalien maa, tunnustetaan ns. "kolmas sukupuoli" nimellä "hijra". Hijrat muodostavat alakastin, johon arvioidaan Intiassa kuuluvan 50 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa kaksi miljoonaa. Aikaisemmin hijrat olivat pyhiä henkilöitä tai hovien uskottuja, nykyään he ovat menettäneet asemansa, ja monet saavat elantonsa kerjäämällä tai prostituutiolla. Pakistanissa hijroilla on laissa määritelty kolmannen sukupuolen asema. Maassa on arvioitu olevan kolmisensataatuhatta hijraa, joita vuonna 2009 hyväksytty lakiasetus koskee.

"Juridisesti kolmas sukupuolivaihtoehto miehen ja naisen lisäksi on tällä hetkellä voimassa Australiassa, Saksassa, Intiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa."

Katoi on Thaimaassa naiseksi pukeutuva mies tai naiseksi sukupuolensa korjauttanut henkilö, "ladyboy". Katoiden osuus Thaimaassa on 5–15 prosenttia miespuolisesta väestöstä - siis valtavan paljon. Tavallisesti heille syötetään tai injektoidaan naishormoneita murrosiässä jotta vältettäisiin miehisten piirteiden kasvun. Miksi heitä on niin paljon juuri Thaimaassa?

Olen ymmärtänyt, että se ei johdu thai-miesten vinoutuneesta seksuaalisuudesta, vaan köyhyydestä ja buddhalaisesta suvaitsevaisuudesta. Thaimaa on ollut yhtenä sukupuolenvaihdosleikkausten ja hormonihoitojen testimaana  ja köyhien perheiden poikia on myyty koekaniineiksi. Operaation jälkeen pojat työllistävät itsensä prostituutiolla ja elättävät sillä myös lapsuuden perheensä. Omaa perhettä he tuskin saavat koskaan. Thaimaasta on tullut halvan seksiturismin maa. Jumala yksin tietää miten vastentahtoisesti ja peloissaan nuoret pojat ovat sukupuolenvaihdokseen joutuneet ja paljonko epäonnistuneita leikkauksia siellä on tehty. Poikia on uhrattu ja uhrataan jotta saataisiin länsimaiden rikkaille asiakkaille vaadittava tietotaito tulevien aikojen sukupuolenvaihdoksia varten. Koekaniini ei ole bisneksessä minkään arvoinen - kuten ei prostituoitukaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hijra_(Etel%C3%A4-Aasia)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Katoey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti