maanantai 12. joulukuuta 2016

Kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa ja talletettuna taivaissa

Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä (krupto) Kristuksen kanssa Jumalassa
Kol. 3:3

krupto 2928 (16)
1) to hide, conceal, to be hid
2) escape notice
3) metaph. to conceal (that it may not become known)

me kiitämme häntä sen toivon tähden, joka teille on talletettuna (apokeimai) taivaissa ja josta jo ennen olette kuulleet sen evankeliumin totuuden sanassa
Kol. 1:5

Tästedes on minulle talletettuna (apokeimai) vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.
2. Tim. 4:8

Ja samoinkuin ihmisille on määrätty (varattu; apokeimai), että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio
Hepr. 9:27

apokeimai 606 (4)
1) to be laid away, laid by, reserved
2) reserved for one, awaiting him


3 Ylistetty olkoon meidän Herramme JEESUKSEN Kristuksen JUMALA JA ISÄ, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,
4 turmeltumattomaan ja saastumattomaan ja katoamattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä (tereo) teitä varten,
5 jotka Jumalan voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana.
1. Piet. 1:3-5

tereo 5083 (75)
1) to attend to carefully, take care of
1a) to guard
1b) metaph. to keep, one in the state in which he is
1c) to observe
1d) to reserve: to undergo something


Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut (apokeimai) tulelle, säästetyt (tereo) jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
2. Piet. 3:7

Ketkä ovat ne "jumalattomat", jotka iankaikkiseen kadotukseen joutuvat?

- ne uudestisyntymättömät, jotka eivät ole nöyrtyneet Jumalan edessä, eivät ole vanhurskautettuja Jumalan säätämällä tavalla.
-  ne uudestisyntyneet uskovat, jotka eivät piittaa Jumalan säätämyksistä; Jeesuksen opetuksista, Raamatun opetuksista so. elävät lihallista elämää laittomuudessa. Synti on laittomuus ja synnin palkka on kuolema ja iankaikkinen kadotus Herran kasvoista.

Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Room. 6:23

Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä.
Joh. 3:36

Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta
2Tess. 1:9


1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
2. Tess. 2:3-12

Oletko pysähtynyt miettimään, mikä on 'Jumalan temppeli'?

Ketkä eivät ole 'ottaneet vastaan rakkautta totuuteen', vaan ovat 'mielistyneet vääryyteen'?

Eivätkö esimerkiksi joulunviettäjät? Entä lapsikasteen kannattajat? Väkevä eksytys eksyttää varsinkin niitä, jotka riippuvat kiinni tyhjissä valheissa ja vieläpä kiivailevat valheen puolesta.

Maailman ihmiset eivät Jumalan lähettämää eksytystä tarvitse, koska ovat jo valmiiksi eksyksissä; eksytys kohtaa maailmanmielisiä uskovia. 

Kirjeitä ei kirjoitettu jumalattomalle maailmalle, että se niitä lukisi, vaan uskovien seurakunnalle, opetukseksi. Sanan tarkoitus on muuttaa meitä, mutta meidän on itse tehtävä valinta 1) lukea sitä ja 2) ottaa opetus vastaan. "Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä". Mitä ovat Hänen käskynsä? Mikä on Hänen tahtonsa? Lue Sanasta ja suostu muuttumaan mielesi uudistuksen kautta.

Silloin sinä havaitset saastaiseksi veistettyjen jumalankuviesi hopeapäällystyksen ja valettujen jumalankuviesi kultakuoren; sinä viskaat ne pois kuin inhotuksen, sinä sanot niille: "Ulos!"
Jes. 30:22

Tyhmän halu ei ole ymmärrykseen, vaan tuomaan julki oma mielensä.
Sananl. 18:2

Omaan sydämeensä luottavainen on tyhmä, mutta viisaudessa vaeltava pelastuu.
Sananl. 28:26

Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.
Sananl. 3:5

Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti.
Ps. 119:160

*
**
*


Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa tekevät Hänen käskynsä, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
Ilm. 22:14

Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. (biblia)

Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city. (KJV)

*
**
*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti