lauantai 17. joulukuuta 2016

Laki saa aikaan vihaa

Sillä laki (towrah) saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
Room. 4:15

towrah = toora = opetus, oppi, laki

Idea on jotensakin näin:

Sillä opetus (oppi) saa aikaan vihaa (-> vastustusta, kapinaa); mutta missä opetusta ei ole (=opetus on jo sisäistetty), siellä ei ole (normin) rikkomustakaan (=kapinaa opetusta vastaan).

Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut (eiväkä enää kapinoi minun opetustani vastaan).
Hepr. 8:11, Jer. 31:34

8 Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
10 haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
1. Tim. 1:8-10

Synti on laittomuus (1Joh. 3:4) ja laiton on se, joka kapinoi Jumalan lakia, opetusta vastaan ja vaeltaa oman lihansa tahdossa Jumalan lain ulkopuolella.

5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain (opetuksen) alle, eikä se voikaan.
8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
Room. 8:5-8

1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
Room. 12:1-2



***
*


Jumala on säätänyt opetuksessaan omat pyhäksi erotetut (qodesh) päivänsä; tapaamisaikansa (moedim). Raamatussa se on suomennettu "Herran juhla-ajat" (3.Moos. 23). Ne ovat profeetallisia ja ne kertovat meille tulevasta Messiaasta. Kevään profetaaliset juhlat saivat täyttymyksensä Jeesuksen ensimmäisessä tulemuksessa, syksyn juhlat hänen toisessa tulemuksessaan. Siitä tiedämme, että Herran tulemus tapahtuu syksyllä, viimeisen pasunan soidessa.

...yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
1. Kor. 15:52

Nämä juhlat koskevat paitsi Israelia, niin myös seurakuntaa, koska "on oleva yksi lauma ja yksi paimen" (Joh. 10:16). Ei ole olemassa erikseen "kristittyjen " ja "juutalaisten" juhlia. Kristityt ovat taustaltaan pakanoita, jotka olivat tottuneet pakanoiden juhliin, jotka sittemmin kristillistettyinä siirrettiin kirkkokalenteriin "kristittyjen juhliksi". Kristityt ovat itseasiassa sekakansaa; uskovia, muotojumalisia ja nimikristittyjä sekaisin, sekä papit, että kansa, suurin osa kirkon lapsikasteella valheellisesti "vanhurskautettuja". Joulu on näiden kristittyjen suurin juhla, eikä se ole Jumalan säätämä; sen vuoksi se on VIERASTA TULTA, epäjumalanpalvelusta, Jumalan pyhien kasvojen edessä. Jumala kutsuu omiaan ulos kristittyjen sekakansasta, elämään Hänen laissaan eli opetuksessaan.

"Laki (opetus) saa aikaan vihaa."

Sillä opetus (oppi) saa aikaan vihaa (-> vastustusta, kapinaa); mutta missä opetusta ei ole (=opetus on jo sisäistetty), siellä ei ole (normin) rikkomustakaan (=kapinaa opetusta vastaan).

Herran juhla-ajat on säädetty Mooseksen laissa eli Toorassa eli OPETUKSESSA. Meidän lihamme pitäisi olla kuollut ristillä, mutta käytännössä sitä ei huomaa. Liha on vahva ja nousee vihassa taisteluun Jumalan opetusta vastaan pitääkseen omat perinteensä. Tämän huomaa myös silloin, kun kyseessä on uskovien upotuskaste.

25 Koska hän ojensi kätensä Jumalaa vastaan ja pöyhkeili Kaikkivaltiasta vastaan,
26 ryntäsi häntä vastaan niska jäykkänä, taajain kilvenkupurainsa suojassa;
27 koska hän kasvatti ihraa kasvoihinsa ja teki lanteensa lihaviksi
28 asui hävitetyissä kaupungeissa, taloissa, joissa ei ollut lupa asua,
29 jotka olivat määrätyt jäämään raunioiksi, sentähden hän ei rikastu, eikä hänen omaisuutensa ole pysyväistä, eikä hänen viljansa notkistu maata kohden.
Job 15

17 Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin palvelijoita, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut,
18 ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden palvelijoiksi!
Room. 6:17-18


*
***
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti