maanantai 8. joulukuuta 2014

Ihmisoikeudet vs. Jumalan laki

10.12. vietetään 'ihmisoikeuksien päivää'. Se on YKn 'ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen', v 1948 tapahtuneen hyväksymisen vuosipäivä.

Ihmisoikeuksien julistus on ikäänkuin ihmisten vastavetona Jumalan laille. Jumalan Laki sanoo 'älä tee...' ja ihmisoikeus vaatii: 'jokaisella on oikeus...'. Laki todella saa aikaan vihaa. Mitä tapahtuu kun Jumalan standardi korvataan inhimillisellä standardilla? Inhimilliset standardit on tehty näyttämään hyvältä, mutta ne aiheuttavat ongelmia. 

Ranskan kansalliskokous julkaisi 26.8.1789 laaditun 'ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistuksen', jonka keskeisiä periaatteita olivat sananvapaus, tasa-arvo lain edessä, uskonnonvapaus ja yksityinen omistusoikeus. Mielenkiintoista on, että ranskalaiset julkaisivat ihmisoikeudet saman muotoisena kuin Jumalan laintaulut.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeudet

'Amnesty International on kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on maailma, jossa Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille.'

Ihmisoikeuksiin sisältyy myös seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuus, sopii siis pohtia, onko se hyvä aate kannatettavaksi. 

https://www.amnesty.fi/tyomme/teemat/seksuaali-ja-sukupuolivahemmistot/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeuksien_yleismaailmallinen_julistus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmis-_ja_kansalaisoikeuksien_julistus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti