sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kuka on joulun herra?

Raamatussa ei ole mitään perusteita joulun vietolle. Jumala on antanut (3.Moos.23) omat juhla-aikansa seurakunnalle. Rooma puolestaan antoi omansa omalle seurakunnalleen, joka on surkea kopio Jumalan seurakunnasta. Suurin osa uskovista kumartaa Rooman seurakunnalle ja pyllistää Jumalalle.

Ja hän vei minut Herran huoneen sisemmälle esipihalle, ja katso: Herran temppelin ovella, eteisen ja alttarin välillä, oli noin kaksikymmentä viisi miestä. Heillä oli selät Herran temppeliin päin ja kasvot itään päin, ja päin itää he kumarsivat aurinkoa.
Hes. 8:16

Herran juhlista (3.Moos.23) ensimmäinen on sapatti. Sen Jumala on säätänyt jo luomisessa, eikä Hän ole sitä koskaan perunut. Se on 'kiveen hakattu', kirjoitettu Jumalan sormella kymmenen käskyn kivitauluun, jota säilytettiin liiton arkissa - ja nyt pitäisi olla uskovien sydämessä. Rooma muutti sapatin sunnuntaiksi ja poisti myös kuvantekokiellon.

Jeesuksen syntymä oli profetoitu läpi Vanhan Testamentin ja Uudessa Testamentissa kerrotaan profetian täyttymys. Se oli ihmeellinen ja ainutlaatuinen tapahtuma, kun Jumala syntyi ihmisen hahmossa maailmaan, mutta se ei anna meille lupaa tehdä siitä juhlapäivää.

Jumala sääti tarkasti Nooan arkin rakenteen, Ilmestysmajan rakenteen ja kaluston, pappien puvut, uhritoimitukset jne. Niissä ei ollut mitään ihmisen omasta päästä lähteneitä muutoksia, lisäyksiä tai koristeluja.

14 Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa.
15 Ja näin on sinun se rakennettava...
22 Ja Nooa teki näin; aivan niin kuin Jumala hänen käski tehdä, niin hän teki.
1.Moos.6:14-22

...Ja Nooa teki näin, aivan niin kuin Herra oli hänen käskenyt tehdä.
1. Moos. 7:1-5

Tehkää asumus ja kaikki sen kalusto tarkoin sen kaavan mukaan, jonka minä sinulle näytän.
2. Moos. 25:9

Uskovina me olemme Jumalan kansaa ja me saamme palkan ainoastaan kuuliaisuudesta, 'tilatusta työstä', ei omista hyvistä ideoista. Kaikki omatekoinen tulee palamaan, se tulee osoittautumaan turhaksi puuhasteluksi, josta palkkaa ei tule, sillä mikään omatekoinen ei kestä tulta.

Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan...
2. Piet.1:3

Jumala antaa meille kaiken, mitä me tarvitsemme. Vanhurskautemme ei ole omaamme, usko on Jeesuksen uskoa, rukous ei suju omassa voimassa, armolahjat tulevat itsemme ulkopuolelta. Jumala antaa ylistyslaulutkin, joilla Häntä sopii ylistää. Kaikki omatekoinen musiikki on hengetöntä ja kuollutta, uskonnollista viihdettä. Meillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta annettavaa Jumalalle kuin kuuliaisuutemme. Jumala etsii kuuliaisia lapsia.

Joulussa on kysymys 'kultaisesta vasikasta'; Aaron julisti, että huomenna on 'Herran juhla' (2. Moos. 32:1-6). Joulu on 100% lihan tuote, lihallinen juhla, made in Babylon. Joulu on kuin saastainen vaate Jumalan pyhien kasvojen edessä. Se on saatanan suurimpia petoksia. Se on jopa nostanut joulupöydälle sikapossun, jonka Jumala on sanonut olevan saastainen eläin (3.Moos.11).

Joulukuusta loppiaiseen on tyhjäkäyntiä. Uskovat tuijottavat lasittunein silmin seimen suuntaan ja valmistelevat joulua. Samaa henkeen sopii hyvin itsenäisyyspäivän juhlinta. Eilen sain huomata, että kokousaikaa oli aikaistettu linnan juhlien vuoksi. Ei meitä ole kutsuttu tv:tä tuijottamaan eikä maailman pukuloistoa seuraamaan.

Murheellinen on seurakunnan tila. Tämä sesonki-aika huonontaa tilannetta entisestään; aika menee tyhjän ohjelman pyörittämiseen ja ylistyslaulutkin on vaihdettu joululauluiksi, joissa henkeä ei yksinkertaisesti ole.

Esimerkkinä vaikka tämä katolisen papin riimittelemä tunnelmapala:

Jouluyö, juhlayö.
Päättynyt kaikk´ on työ,
kaks´ vain valveill´ on puolisoa,
lapsen herttaisen nukkuessa
seimikätkyessään,
seimikätkyessään.

Jouluyö, juhlayö.
Paimenill´ yksin työ.
Enkel´ taivaasta ilmoitti heill´:
Suuri koittanut riemu on teill´
Kristus syntynyt on,
Kristus syntynyt on! 

Jouluyö, juhlayö.
Täytetty nyt on työ.
Olkoon kunnia Jumalalle!
Maassa rauha, myös ihmisille
olkoon suosio suur´,
olkoon suosio suur!

Jeesus täytti työn vasta ristillä.

Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä.
Joh. 19:30


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti