sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa

Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,
1. Tim. 2:5

Jumala on luonut kaiken olevaisen yksinään. Hän on El Shaddai - kaiken elämän lähde.

"Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut".
Ilm. 4:11

Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? EI KUKAAN OLE HYVÄ PAITSI JUMALA YKSIN.
Mark. 10:18

Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee HÄNELTÄ, JOKA YKSIN ON JUMALA?
Joh. 5:44

Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat SINUT, JOKA YKSIN OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
Joh. 17:3

Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, VAAN ISÄ YKSIN.
Matt. 24:36



Kolminaisuusopin ydin on TUNNUSTAA JEESUS JUMALAKSI OSANA KOLMINAISTA JUMALAA. NÄIN KUMOTAAN

ENSIMMÄINEN JA SUURIN KÄSKY

4 Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi.
5 Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi.
5. Moos. 6:4-5

28 Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut, joka oli kuullut heidän keskustelunsa ja huomannut hänen hyvin vastanneen heille, ja kysyi häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?"
29 Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
30 ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
31 Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
32 Niin kirjanoppinut sanoi hänelle: "Oikein sanoit, opettaja, totuuden mukaan, että YKSI HÄN ON, JA ETTEI KETÄÄN MUUTA OLE, PAITSI HÄN.
33 Ja rakastaa häntä kaikesta sydämestään ja kaikesta ymmärryksestään ja kaikesta voimastaan, ja rakastaa lähimmäistään niinkuin itseänsä, se on enemmän kuin kaikki polttouhrit ja muut uhrit."
34 Kun Jeesus näki, että hän vastasi ymmärtäväisesti, sanoi hän hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta". Eikä kukaan enää rohjennut häneltä kysyä.
Mark. 12:28-34

Kolminaisuusoppi antaa kunnian ja ylistyksen välimiehelle, siis sovitusuhrille, sekä pyhälle hengelle ja nostaa ne palvottavaksi Israelin ainoan Jumalan, Isän rinnalle. "Jumala on Henki", "ei ole muuta Jumalaa kuin yksi", eikä Hän ole kolminainen. Hän on Jumala, joka kuuli Jeesuksen rukoukset "hänen jumalanpelkonsa tähden" (Hepr. 5:7). Hän on meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on ylistetty iankaikkisesti.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa
Ef. 1:3

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta
1Piet. 1:3

24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,
25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.
Juuda 1:24-25




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti